изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-28 @ 23:37 EET
ОСЪДИХА ГОВЕДАР ПРЕБИЛ И ЗАПЛАШВАЛ СЪС СМЪРТ САМОТНА ЖЕНА    
Ред и сигурност

За година и осем месеца ще влезе в затвора говедар от Шабленско, реши Районният съд в Каварна. Мъжът е осъден по няколко обвинения, включително и за нанасяне на телесна повреда на възрастна самотна жена. Той ще трябва да излежи ефективно и своя предишна условна присъда от една година, наложена му от Районния съд в Нови пазар.

Той е извършил последните си криминални деяние в изпитателния срок по тази присъда.



Подсъдимият С.П.Б. в края на миналата година заедно с жена си и десетте им деца се появили в шабленско село. Там той започнал работа като говедар при частен земеделски стопанин, който осигурил на семейството и подслон в негова къща. Първоначално мъжът работил като говедар, но след това започнал да изпраща децата си.

Сутринта на 5 януари тази година отишъл, за да разбере откъде ще им дават дърва. Вечерта се върнал в селото, но през цялото време пил бира. Отишъл в местния магазин и там пил бира. След това посетил свой приятел, при когото пил вино, а след това и ракия. Така силно опиянен около 21 ч. се прибрал в дома си. Без определена причина започнал да налага с ръце и дървена пръчка децата и жена си. Крещял и заплашвал жена си, че ще я заколи. Синът му се уплашил и извикал собственика на имота, който да успокои баща им и да ги спаси. Фермерът се опитал, но не успял. Дори бил ударен с камък. След това отишъл при роднини на побойника с идеята да го успокоят и приберат, а в автомобила си качил жената и децата.

Говедарят изплашен от това, че е ударил работодателя си с камък, избягал. Около 21.30-22.00 ч. влязъл в дома на възрастната жена Д.Г.С. Отворил един от прозорците на къщата, който се заключвал с райбер от външната страна. Жената забелязала това и отключила входната врата. Излязла и затворила прозореца от външната страна, но междувременно говедарят се вмъкнал през прозореца. Когато жената влязла в дома си, го  забелязала клекнал и свит до печката. Попитала го какво търси, а той й отговорил, че решил да я убие. След което започнал да я удря с дървена летва. Постоянно се заканвал,че ще я убие. Жената, която е трудно подвижна и се придвижва с бастуни, паднала на земята. Мъжът продължавал да й нанася удари с пръчка и да я рита по цялото тяло. Постоянно повтарял, че ще я убие. Жената му предложила за ядене, пари, за да я остави, но безрезултатно. С последни сили го заплашила, че се обажда в полицията. Тогава мъжът  започнал да ругае и напуснал къщата. Пълзейки пострадалата се добрала до дома на съседите си, на които разказала какво е сторил говедарят. Те й помогнали и уведомили кметския наместник, който се обадил в полицията и спешна помощ.

На следнащия ден в селото организирали издирване на говедаря. Открили го два дни по-късно и го предали на полицията.

Експертизата е установила, че от нанесения побой, жената е получила лека телесна повреда, изразяваща се в контузия на главата, сътресение на мозъка, оток и палпаторна болезненост на меки черепни обвивки, оток и кръвонасядания на двете ръце, двете очни ябълки, лицето и двете челюсти и контузия на дясната лопатка. Имало е временна опасност за живота й. НДТ

 


Сходни връзки

ОСЪДИХА ГОВЕДАР ПРЕБИЛ И ЗАПЛАШВАЛ СЪС СМЪРТ САМОТНА ЖЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди