изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 09:59 EEST
ПУКНАТИ БАЛОНИ: Германия за нас: Шенген няма да е скоро    
Европейски съюзГерманският вътрешен министър Ханс-Петер Фридрих отново изрази съмнение, че влизането на България и Румъния в Шенгенското пространство ще стане скоро, предаде Франс прес. Възможно е предвидената отмяна на контрола по летищата и пристанищата да се забави допълнително, заяви той пред регионалния вестник "Хамбургер абендблат" и добави, че не вижда отваряне на сухопътните граници в скоро време.

Идеята на Германия е България и Румъния да се присъединят към Шенген на два етапа - първият предвижда премахването на паспортния контрол на морските пристанища и летищата и едва на по-късен етап този процес трябва да обхване и сухопътните граници.

Преди по-малко от седмица Фридрих заяви пред в. "Райнише Пост", че смята за невъзможно отварянето на границите за България и Румъния в този момент.

"За жалост развитието в България не е толкова напреднало, колкото бихме се надявали.

Румъния тръгва по съмнителен политически път. При присъединяване на някоя страна към Шенгенското пространство трябва естествено да разглеждаме положението с правовата държава", отбеляза сега германският вътрешен министър.

През септември ЕС отново ще разгледа въпроса за присъединяването на тези две бивши комунистически страни в Шенгенското пространство без граничен контрол, пет години след влизането им в съюза, припомня АФП.

На 18 юли Европейската комисия остро разкритикува Румъния, която спешно трябва да възстанови демократичния контрол, но и България, която бе призована по-добре да съблюдава независимостта на съдиите и да се бори по-сериозно срещу корупцията на високо ниво, отбелязва Франс прес.

Особено силно против приемането на Българи я и Румъния в Шенген бяха Финландия и Холандия.

Холандия все още настоява, че с допускането на страната ни не трябва да се бърза.

Холандският посланик в София заяви, че това би могло да стане само ако София получи два положителни доклада от Европейската комисия, в които е отчетен реален напредък в съдебната област и борбата с корупцията и организираната престъпност.

http://m.vesti.bg

 


Сходни връзки

ПУКНАТИ БАЛОНИ: Германия за нас: Шенген няма да е скоро | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди