изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 11:39 EEST
Информационен бюлетин а МВР от 8 август    
Ред и сигурностКърджали. 30-годишният Д.Х. е извършвал лихварска дейност, установиха криминалисти от РУП-Кърджали. При претърсване вчера в дома на мъжа и в търговски обект в село Перперек полицаите открили и иззели 8 дебитни карти и пинкодове за тях на различни лица, 4 тефтера с имена на длъжници и с размера на отпуснатите суми, нотариално заверен договор за заем. По първоначални данни заеми в размер от 300 до 700 лв. били отпускани на жители на Перперек с лихва от 100 процента за период от 6 месеца, в резултат на което сумите нараствали значително. Разпитани са свидетели. По случая полицията работи съвместно с Окръжна прокуратура. Образувано е досъдебно производство по чл. 252, ал.1 от Наказателния кодекс за извършване на банкова дейност без съответното разрешение.

СДВР. Служители на Второ районно управление със съдействието на граждани задържаха извършителя на грабеж над софиянка. На 3 август, докато чакала тролейбуса на спирката на бул.”Сливница” и ул.”Опълченска”, откъм гърба на жената се появил мъж, дръпнал златния синджир от врата й и избягал. Потърпевшата се развикала и привлякла вниманието на намиращите се наблизо хора. Един от тях се обадил на тел.112, а друг подгонил нападателя и не след дълго го хванал. Пристигналият веднага на място автопатрул от Второ районно управление задържал и отвел в районното автора на грабежа.  При извършения обиск у него бил намерен  златният накит и той признал за стореното. Установено е, че извършител на деянието е Х.Й. /31 г./ от гр. Нови Искър, с множество криминалистически регистрации за кражби, хулигански прояви и притежание на наркотици. Младежът е наркозависим и известно време е пребивавал в Испания в наркокомуна. Х.Й. е задържан в местното районно за 24 часа и след доклад на материалите в Софийска районна прокуратура е с повдигнато обвинение по чл.198 от НК. Наложена му е мярка за неотклонение  „задържане под стража” за срок от 72 часа.

София – област. Пирдопски криминалисти задържаха 19-годишен младеж, разбил и ограбил три коли за една нощ. Вчера около 7 часа сутринта  младши полицейски инспектор от участъка в Копривщица забелязал лек автомобил „Опел Астра” със счупено странично стъкло  и установил, че от него липсва СД-плеър. Незабавно уведомил колегите си в районното управление. Дежурна оперативна група извършила оглед на мястото и били предприети действия за установяване на извършителя. Оказало се, че кражбата е дело на 19-годишния И.Д. от Копривщица, известен на полицията. Младежът бил задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа и доведен в районното управление. Докато разследващите изяснявали случая, в полицията позвънили още двама собственици, които съобщили, че през нощта автомобилите им са били разбити и ограбени. От лек автомобил „Опел Вектра” били откраднати  авто СД-плеър, лични документи и дебитни карти, а от джип „Мицубиши” – 1 400 лева. Идентичният начин, по който били извършени посегателствата недвусмислено уличавал задържания И.Д. като техен автор, което по- късно се потвърдило и от неговите самопризнания. Всички инкриминирани вещи и парите, са намерени и иззети. По случаите са образувани досъдебни производства.

Русе. В 13.00 часа вчера в ОДМВР – Русе е получен сигнал за кражба на накити от магазин за бижута на ул.”Петко Д. Петков” в града. Изпратените на място полицейски служители установили, че по време на обедната почивка, между 11.30 и 12.15 часа, магазинът бил заключен. При завръщането си след почивката продавачът установил липсата на златни и сребърни накити и други вещи. Според потърпевшите, общата стойност на откраднатото е между 50 и 60 хиляди лева. Търговският обект не разполага със система за видеонаблюдение, а сигнално-охранителната техника не е била включена. При извършения оглед са иззети следи и веществени доказателства. Незабавно са започнали действия за установяване на свидетели, наличие на видеозаписи от съседни търговски обекти и издирване на заподозрени. Няколко часа по-късно в Първо РУ „Полиция” е задържан 35-годишният русенец И.А. При претърсване са намерени част от откраднатите накити и вещи, както и други веществени доказателства. И.А. е осъждан за извършване на кражби, предстои да му бъде повдигнато обвинение за престъпление по чл.195 от НК и да му бъде наложена мярка „задържане под стража” за 72 часа. Работата по установяване на точния брой, вид, количество, стойност и произход на бижутата продължава. 

Пловдив. Полицията залови мъж непосредствено след извършен от него грабеж. Вчера около 13 часа на ул.”Тракия” в областния център 27-годишна жена била нападната от непознат, който й отнел чантата със 7 шишенца с метадон. В резултат на бързата и професионална реакция на криминалистите от Второ РУП уличеният в извършването на грабежа И.Т./ 35 г./ е заловен. Пловдивчанинът е задържан в ареста за 24 часа.

Възрастен мъж бе измамен със 700 лева. Вчера около 13 часа 88-годишният пловдивчанин разговарял по телефона с мъж, представил се за лекар. Мнимият доктор поискал пари за операция, която трябвало да се направи на роднина на пенсионера. Парите дядото предал на непознат, който бил на видима възраст 50-55 години. Полицията продължава работата за откриването и задържането на измамника.

Перник. Пернишки криминалисти задържаха 26-годишен мъж за джебчийска кражба. Издирва се негов съучастник.  Вчера около 16,30 часа в района на автогарата в града бил обран 69-годишен пенсионер. Мъжът се прибирал, носейки покупки и остатъка от току-що получената си пенсия. Двама непознати го заговорили, единият му поискал цигара. Възползвайки се от контакта, бръкнал в джобовете на В.Д. и му откраднал 195 лв. и мобилен телефон.  След подадения сигнал, криминалисти от Първо РУ „Полиция” предприели незабавни действия за установяване на извършителите. Задържан е криминално проявеният Ц.П./26 г./ от Перник. В хода на работата се установило, че 26-годишният мъж е действал в съучастие с 31-годишния С.С. по прякор „Тахо”, който се издирва. Двамата са познати на органите на реда с множество кражби и грабежи. Осъждани са с влезли в сила присъди. Проверява се съпричастността им към други подобни престъпления, извършени на територията на областния град. Образувано е досъдебно производство и работата продължава.

 


Сходни връзки

Информационен бюлетин а МВР от 8 август | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди