изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:58 EEST
Италия направи за смях олимпийския шампион, играе 1/2-финал с Бразилия    
Спорт

Волейболните национали на Италия разбиха САЩ с 3:0 гейма (28:26, 25:20, 25:20) и се класираха на 1/2-финалите в Лондон, където ще имат за съперник световния шампион Бразилия.



По-рано днес "Селесао" очаквано отвя Аржентина с 3:0 гейма, докато в сблъсъка между "Скуадра адзура" и американците се предвиждаше по-голяма интрига и имаше неизвестност кой ще бъде краен победител. Волейболистите на Италия обаче демонстрираха високата си класа и направиха за смях олимпийския шампион от Пекин 2008, елиминирайки го на 1/4-финалите в Лондон.

Американците нямаха решение на бомбените атаки и сервиси на Кристиан Савани, Иван Зайцев и Драган Травица. Първият беше най-резултатен в мача с 19 точки, Зайцев добави 16. За САЩ също с 16 завърши Клейтън Стенли, който беше избран за най-добър изпълнител на сервис в последното издание на Световната лига. Той направи каквото можа, но 16-те му точки не бяха достатъчни поне за почетен гейм срещу вдъхновените италианци.

Както е известно, само преди два дни нашите национали се разправиха със "Скуадра адзура" - победа с 3:0 гейма в последния мач от груповата фаза. От 23:30 часа тази вечер момчетата на Найден Найденов излизат срещу Германия в спора за класиране на 1/2-финалите. Преди това ще стане ясен евентуалният ни съперник - Русия или Полша.

САЩ - ИТАЛИЯ 0:3 (26:28, 20:25, 20:25)

САЩ:
Матю Андерсън, Дейвид Лий, Донълд Съксо, Уилям Приди, Ръсел Холмс, Клейтън Стенли - Ричърд Ламбърн-либеро
Треньор: Алън Найп

ИТАЛИЯ: Луиджи Мастранджело, Михал Ласко, Иван Зайцев, Кристиан Савани, Драган Травица, Алесандро Фей - Андреа Бари-либеро
Треньор: Мауро Беруто

Бразилия стигна лесно полуфиналите

Бразилия е първият отбор, който се класира на полуфиналите на волейболния турнир от Игрите в Лондон. Световните шампиони победиха Аржентина с 3:0 (25:19, 25:17, 25:20) и очакват следващия си съперник, който ще бъде определен в мача между САЩ и Италия.

Възпитаниците на Резенде не оставиха съмнения кой е по-класния отбор и безпроблемно стигнаха до успеха. Бразилците бяха колебливи само в началото на геймовете, а след първото техническо прекъсване започваха да трупат разлика и в крайна сметка отстраниха най-неудобния на България съперник.

Най-полезни за победителите бяха Морило Ендрес и Дос Сантос Жуниор, съответно с 14 и 12 точки. За Аржентина на ниво се представи единствено Фасундо Конте с 10 точки.

АРЖЕНТИНА - БРАЗИЛИЯ 0:3 (19:25, 17:25, 20:25)
АРЖЕНТИНА: Лусиано Де Секо, Факундо Конте, Родриго Кирога, Федерико Перейра, Пабло Крер, Себастиан Соле - Алексис Гонсалес-либеро (Уолъс де Соуса, Родригао)
Старши-треньор: Хавиер Вебер

БРАЗИЛИЯ:
Бруно Резенде, Леандро Висото, Данте Амарал, Мурильо Ендрес, Сидеао, Лукаш Сааткамп - Сержио Сантош-либеро
Старши-треньор: Бернардо Резенде
http://www.blitz.bg

ХХХ ОЛИМПИЙСКИ ИГРИ ЛОНДОН'2012 

 


Сходни връзки

Италия направи за смях олимпийския шампион, играе 1/2-финал с Бразилия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди