изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 13:25 EEST
ТД "ДОБРУДЖАНЕЦ" ПРОВЕДЕ ТРАДИЦИОННОТО ЕКСКУРЗИОННО ЛЕТУВАНЕ    
ТуризъмТрадиционното си екскурзионно летуване в Родопа планина проведе от 20 до 30 юли туристическо дружество "Добруджанец" в Генерал Тошево, съобщиха от общината. На 20 и 21 юли група от 10 членове бе на хижа "Скални мостове". От там бе направен преход и бе разгледан феноменът Чудните мостове.

На втория ден генералтошевци осъществиха преход до хижа Персенк и хижа Кабата, като на 30 метра от хижата изкачиха Цириков връх, където е построен параклис и от там се открива великолепна панорама към връх Снежанка, Пампорово и обсерваторията на връх Рожен.

На 22, 23 и 24 юли членовете на дружеството посетиха хижа Смолянски езера. Те разгледаха пещерата Ухловица, Агушевите кокаци в с. Могилица и с. Смилен и направиха преход до Смолян по канъона на водопадите. Последва посещение на връх Снежанка, от билото на който разгледаха голяма част от красотите на България.

През следващите три дни - 25, 26 и 27 юли, генералтошевци бяха в хижа Триградски скали. През първия ден разгледаха Ягодинската пещера, изкачиха се на връх Орлово око, като от построената там рампа успяха да разгледаме цялото Буйновско ждрело и околните върхове. На втория ден с помощта на алпинисти от Триград се насладиха на все още недостъпната за обикновения турист пещера Харамията. Направиха подсигурено от въжета алпийско изкачване до входа на пещерата, а от там през тесен отвор и 50-метрово спущане с въже, пресичайки самата пещера. На предизвикателството се отзоваха 8 души от групата, като адреналинът беше огромен, а преживяването - запомнящо се. През изхода на пещерата се изкачиха и на върха, откъдето се открива величествена гледка към цялото Триградско ждрело, с. Триград и Дяволското гърло.

От 28 до 30 юли туристите от Ген. Тошево посетиха Поморие, като пътъом минаха през Хисаря, Тракийската гробница край Старосел, колоните край същото село. Членовете на дружеството минаха през Широка лъка, Лъки и Кръстова гора. В Поморие разгледаха Стария град и околните комплекси. НДТ

 

ОТЕЧЕСТВО ЛЮБЕЗНО, КАК ХУБАВО СИ ТИ...ЧУДНИТЕ МОСТОВЕ

 

ОТЕЧЕСТВО ЛЮБЕЗНО, КАК ХУБАВО СИ ТИ... БЪЛГАРСКИЯТ ГРАНД КАНЬОН - ТРИГРАДСКО ЖДРЕЛО, ВОДИ ДО ДЯВОЛСКОТО ГЪРЛО

 


Сходни връзки

ТД "ДОБРУДЖАНЕЦ" ПРОВЕДЕ ТРАДИЦИОННОТО ЕКСКУРЗИОННО ЛЕТУВАНЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди