изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:54 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурност

 София- област. Служители на ОДМВР- София задържаха извършителя на тежко криминално престъпление в самоковското село Белчин. 39- годишният Р.Б. по особено жесток и мъчителен начин е убил 68- годишната си леля. Повдигнато му е  обвинение по чл. 115 от НК, с прокурорско постановление му е взета мярка за неотклонение  „задържане под стража” за 72 часа. Вчера около 6.25 часа жител на селото подал сигнал на тел. 112 за труп на улицата. Незабавно на мястото пристигнали екип на Спешна помощ и полицейски патрул. Медиците констатирали смъртта. Дежурно-оперативна група извършен бил първоначален оглед, открити били множество следи от удари и ритници.



 Образувано е досъдебно производство. В хода на разследването била установена самоличността на убитата, и това, че живее в една къща с племенника си Р.Б. От свидетелски показания станало ясно, че около 1 часа през нощта лелята излизала да търси племенника си, придружена от свои познати. Намерили го да пие на известно разстояние от къщата. Мъжът ги отпратил грубо и арогантно. Събраните факти и улики насочили криминалистите към евентуалния извършител на жестокото престъпление. Къщата, в която живеел заедно с леля си, била заключена, но ясно личали признаци, че вътре има някой. Заподозреният не се подчинил на полицейските разпореждания да отвори, което наложило служителите на реда да разбият входните врати. При огледа на къщата били иззети множество веществени доказателства, които по безспорен начин уличавали племенника като автор на жестокото престъпление. Р.Б., който има в актива си условна присъда за грабеж и „пробация” за шофиране в нетрезво състояние, бил задържан първоначално с полицейска мярка за 24 часа. Работата по случая продължава.

София. 30-годишен бил задържан във Второ РУП за нанесена тежка телесна повреда на 51-годишен мъж след пътен инцидент на кръстовището на „Козлодуй” и „Раковски”.  Р.М. е привлечен в качеството на обвиняем по чл. 128 от НК с наложена мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 500 лева. Сигналът беше подаден от дежурния на болнично заведение, който съобщил за настанен в спешното отделение пациент, жертва на побой. Установило се, че в късния следобед потърпевшият – Л.Л./51г./ от  Иваняне се движел с автомобила си по ул. „Раковски”, когато  бил засечен от черен пикап. Двамата водачи разменили помежду си гневни реплики и нецензурни думи. Когато стигнали на кръстовището на „Раковски” и „Козлодуй” мъжът от пикапа излязъл с кабел в ръка и се насочил към  другия шофьор, който бил в автомобила си. Мъжът нанесъл няколко удара по опонента си през отворения прозорец,  върнал се до пикапа, грабнал хидравличен маркуч с метални накрайници и ударил в корема другия шофьор, който вече бил отвън. След това нападателят се върнал в колата си и потеглил в неизвестна посока, а опонентът му тръгнал с колата след него. Междувременно потърпевшият се почувствал зле и потърсил медицинска помощ в болнично заведение, където бил опериран по спешност и извадили далака му. Според лекари съществува опасност за живота му. След активна работа служители на районното управление стигнали до автора на деянието – Р.М. Наложена му е полицейска мярка за 24 часа. На Р.М. е наложена забрана да напуска пределите на страната. Разследващият екип продължава работата по случая.
Криминалисти от Девето РУП задържаха софиянец, ограбил бившата си приятелка. На Б.С. /39 г./ е повдигнато обвинение по чл. 198 от НК  и наложена мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 200 лева. Инцидентът се разиграл в понеделник следобед в междублоково пространство в столичния квартал „Люлин”. 32-годишна столичанка заявила в полицията, че била нападната от мъж, но когото знаела само малкото име, който издърпал дамската й чанта, взел мобилния телефон и избягал. В хода на разследването служителите на реда установили самоличността на извършителя – Б.С. /39 г./ от кв. „Обеля”. Оказало се, че задържаният е бивш приятел на жертвата. Мобилният телефон, обект на грабежа бил иззет от заложна къща в ж.к. „Люлин”. Материалите по случая били докладвани на Софийска районна прокуратура.

Шумен.  Мъж, обявен за издирване, бил задържан вчера след яростна съпротива и заплаха за употреба на хладно оръжие срещу полицейски служител.  Х.С. с прякор Кучкаря беше обявен за издирване на 31 юли след извършени блудствени действия с непълнолетна. Около 10.30 часа вчера, криминалист от областната дирекция забелязал мъж с нетипично за горещото времето облекло и разпознал в него Кучкаря. Последвала гонитба в централната градска част. Издирваният бил застигнат от полицая, който го заловил и му се представил. В този момент мъжът извадил от вътрешен джоб на сакото си масивен нож, насочил го към криминалиста и успял да избяга. По-късно, след предприетите заградителни действия и с помощта на друг полицай, Х.С. бил задържан.  Оказал яростна съпротива при залавянето, единият от полицаите успял да изтръгне ножа му и го изхвърлил на земята. Наложена му е полицейска мярка за 24 часа и е образувано бързо производство.

Кърджали. 19-годишният А.В. бил задържан вчера в РУП-Крумовград за причиняване на пожар, който обхвана около 1000 декара площ в района на крумовградското село Златолист. По първоначални данни мъжът изхвърлил незагасена цигара, в резултат на което е възникнал пожарът, заради който беше обявено бедствено положение в населеното място. По случая е образувано досъдебно производство.

Пловдив. Полицаи заловиха мъж, запалил лек автомобил  в града. Вчера около 2.30 часа е била подпалена предната част на лек автомобил „Крайслер Стратус”, паркиран на бул.”Александър Стамболийски”. Собственикът на колата веднага подал сигнал в Първо РУП за случилото се и в резултат на бързата реакция на полицаите заподозреният в палежа Р.В./ 46 г./ бил заловен. Пловдивчанинът, който е известен на полицията, е  задържан в ареста за 24 часа. По първоначални данни причините за случилото се са неуредени финансови взаимоотношения между Р.В. и собственика на автомобила.

Благоевград. Вчера била проверена гориста местност в землището на село Дреново, община Петрич. В местността “Витларка” антимафиотите открили нива с 8 растения канабис. Общото количество на наркотика е 68 кг.  По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 354а, ал.1, пр.2 от НК. Работата по случая продължава.

София- област.Специализирана полицейска операция за установяване на нерегламентирана таксиметрова дейност беше проведена вчера в Самоков и Боровец. В комплексната проверка участваха служители от икономическа полиция при областната дирекция, РУП-Самоков и представители на ДАИ. Проверени са 12 таксита, 6 товарни автомобила и 3 микробуса, извършващи услугата „превоз на хора”. Констатирано е едно нарушение - липса на пътен лист у водача, за което му е съставен акт за установено административно нарушение. Предстои да бъде издадено наказателно постановление.
Лек автомобил с неистински винетен стикер установиха полицейски служители в Елин Пелин. Вчера на обяд на бул. „България” за рутинна проверка бил спрян лек автомобил „Фиат Мареа” с врачанска регистрация, управляван от 31-годишния Д.Д. от Враца. В хода на проверката униформените установили, че на автомобила е поставен неистински годишен винетен стикер. Фалшивата винетка е иззета. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 276 от НК. Уведомена е районната прокуратура. Работата по случая продължава.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди