изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 14:04 EEST
Гърция ще съкрати 40 000 чиновници, остава в еврозоната през 2013-а    
По светаГърция планира да съкрати приблизително 40 хиляди държавни служители в опит да намали разходите си с 11,5 млрд. евро, както изискват кредиторите от ЕС и МВФ , съобщи агенция Ройтерс. Директор не намали заплатите и бе уволнен. Анализатори смятат, че страната все пак ще остане в еврозоната през 2013 г.

Планът за привеждането на десетки хиляди работници от близо 700 хил. държавни служители в „работния резерв” с последващо уволняване трябваше да бъде реализиран през 2011г., но беше реално саботиран - бяха съкратени едва 6,5 хил. души, по-голямата част от които просто са се пенсионирали.

Председателят на борда на директорите на гръцката държавна компания „Ларко” Анастасиос Баракос е бил уволнен заради отказа си да намали работната заплата на служителите, както предвижда приетото законодателство за съкращения в бюджета, съобщиха от финансовото министерство на Гърция, предаде РИА Новости, цитирана от "Фокус".
Компанията „Ларко” е един от водещите световни производители на феросплави.
Директорът на предприятието е отказал да намали възнаграждението на работниците с една трета, както е било направено в редица други компании.
Заплатите на служителите на държавни компании в Гърция средно са по-високи, отколкото в частния сектор.

Гърция ще остане в еврозоната през 2013 г., смятат повечето анализатори, участвали в проучване на Ройтерс, въпреки че прогнозите за рецесия и дефицит остават негативни. По-специално 45 от 64 анализатори, участвали в проучването, за което информират гръцките медии, преценяват, че Гърция няма да излезе от еврозоната през следващата година, предаде БТА.

Все пак прогнозите за рецесия и дефицит остават негативни. Анализаторите са на мнение, че гръцката икономика ще се свие с 6,6 на сто през 2012 г. и с 2 на сто през 2013 г.. А това се смята за доста по-лоша от оценката през юни за рецесия съответно от 5,8 на сто и 1,3 на сто.
Колкото до бюджетния дефицит на Гърция, анализаторите очакват той да бъде намален до 8 на сто през 2012 г. и до 6,8 на сто пррез 2013 г. http://dnes.dir.bg/
 


Сходни връзки

Гърция ще съкрати 40 000 чиновници, остава в еврозоната през 2013-а | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди