изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:25 EET
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурност

През изминалото денонощие на територията на ОД НА МВР Добрич са регистрирани 12 криминални престъпления.



 

-          На 9 август в РУП Албена е получено съобщение от норвежкият гражданин А.З. По данни на тъжителя около 22:00 часа на 7 август неизвестен извършител, е извършил кражба на портмоне с намиращите се в него лични документи и сума пари. Кражбата е извършена в търговски обект на територията на К.К. Албена от джоб на дрехите на тъжителят. По случая е образувано досъдебно производство.

 

-          На 9 август е получено съобщение от руската гражданка И.Е. По данни на тъжителката за времето от 1:00 часа до 6:30 часа на 9 август, неизвестен извършител е извършил кражба на дамска чанта, от хотелската й стая, с намиращите се в нея сума пари и ключове. Установено е, че в хотелската стая е проникнато през незаключена балконска врата. Работата по случая продължава.

 

Служители на РУП Тервел, установиха извършителите на кражба в землището на с. Зърнево, общ Тервел.

 

-          На 8 август в 10:00 часа в РУП Тервел е получено съобщение за кражба на подземен съобщителен кабел. На 9 август, при проведените оперативно издирвателни мероприятия на служители на РУП Тервел и РУП Каолиново  са установени извършителите на кражбата. Това са Т.Т. (49г.), И.Д. (45г.) и Г.Б. (48г.) и тримата от село „Цани Гинчево”, община Никола Козлево, област Шумен. Извършителите правят пълни самопризнания за престъпното деяние. Тримата предават доброволно откраднатия съобщителен кабел и инструментите, използвани за извършването на кражбата. Работата по случая продължава.

 

Два сигнала за трудови злополуки са получени в ОД НА МВР Добрич.

 

-          На 9 август във Второ РУП – Добрич е получено съобщение за възникнала трудова злополука в землището на село Алцек., община Добричка. При санитарна сеч, в горски масив, е пострадал Р.Т. (35г.) от село Айдемир. Същият е настанен в „Неврохирургия”  при МБАЛ Добрич, с фрактура на черепа. Мъжът е в кома с опасност за живота. Уведомена е инспекция по труда в град Добрич. Работата по изясняване причините за инцидента продължава.

-          На 9 август в РУП Тервел е получено съобщение за възникнала трудова злополука на сметище в района на град Тервел. Самоходна верижна машина се преобръща, вследствие на което е пострадал водача М.Х. (61г.) от град Тервел. Пострадалият е откаран със специализиран автомобил и е настанен в „Неврохирургия” при МБАЛ Добрич, без опасност за живота. За инцидента е уведомена е инспекцията по труда. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУП Тервел.

 

Контролните органи са съставили 34 акта и 50 фиша за констатираните от тях нарушения.

Възникнало е едно пътно-транспортни произшествие, без пострадали.

 

-          На 10 август на кръстовище в село Кранево, автопатрул спират за проверка лек автомобил „Пежо” със силистренска регистрация. В хода на проверката, се установява че 40-годишната М.Е. от град Силистра, управлява моторното превозно средство след употреба на алкохол. Взетата проба с техническо средство, отчита наличието на 1,32 промила алкохол в издишания от водача въздух.  По случая е образувано бързо полицейско производство по описа на РУП Албена.

-          На 10 август в град Тервел, автопатрул спират за проверка лек автомобил „Опел”, управляван от С.М. (29г.) от село Безмер, община Тервел. Извършената проверка с техническо средство установява наличието на 1,89 промила алкохол в издишания от водача въздух. Със заповед за 24 часа в РУП Тервел е задържан С.М. Работи се в условията на досъдебно производство по описа на РУП Тервел.

                       

            На територията на ОД НА МВР Добрич, са възникнали 5 пожара на сухи треви и отпадъци без материални загуби.

-          На 9 август около 9:50 часа получено съобщение за възникнал пожар в частен имот в село Ведрина. Вследствие на небрежност при боравене с открит огън, е изгоряла 40м2 покривна конструкция и 100 броя бали. Пожарникарите са успели  да потушат огнената стихия около 12:00 часа, като е спасена намиращата се в близост къща.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди