изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-06-03 @ 23:03 EEST
Павлова инспектира плажове по Северното Черноморие    
Новини

Преглед на обектите и замервания на концесионирани и отдадени под наем плажове по Северното Черноморие направи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, съобщиха от пресцентъра на МРРБ.Проверката на един от най-големите плажове по Българското крайбрежие - в курортен комплекс Албена не установи отклонения от изискванията по договора. "Напълно е спазено съотношението 40:60 платена-свободна зона, осигурени са достъп чрез скари до брега и чадъри за инвалиди, медицинският пункт е напълно осигурен с необходимото оборудване, налице е и спасително оборудване", коментира министър Павлова. Според нея концесионерът е осигурил в повече и линейка.

"Категорично мога да заявя, че Северното Черноморие е по-дисциплинирано от Южното по отношение спазването на изискванията в концесионните договори. Това може само да ни радва, тъй като потребителите са печелившите от спазването на закона", допълни регионалният министър.

Незаконно построено заведение с издадена и влязла в сила заповед за доброволно премахване продължава да работи и да обслужва туристи, видяха проверяващите на плаж Кабакум-Север. Заведението е с прекъснат ток и водопровод, но въпреки това предлага топла храна и напитки. "След днешната проверка ще сезираме компетентните органи от ДНСК и РИОКОЗ", коментира министър Павлова.

На съседния плаж Кабакум Север ІІ, отдаден под наем, съществува частен 2-етажен клуб. Регионалният министър заяви, че ще сезира областния управител да извърши проверка за законността на обекта.

Свободната зона на плажа Кабакум Централен е разположена в изключително замърсена и залята от мръсни води част. В непосредствена близост до нея е разположено и заведение за хранене. За всяко едно от установените нарушения ще бъде наложена санкция от 0,5 на сто от годишния размер на концесионната такса, уточни министър Павлова.

Това е втора вълна на проверките. Обобщените резултати от първите проверки показват, че от проверените 28 концесии, при 9 от тях е налице несъответствие по отношение на водно-спасителната дейност - по-малко на брой спасители и недобро оборудване, следвани от леки отклонения в изискванията за съотношението платена-свободна зона.

"Първите проверки бяха извършени в края на май и през юни. До края на септември ще продължим с инспекции", уточни Лиляна Павлова.

Тя се запозна на място и с един от основните проблеми на плажа Кабакум - липсата на транспортна връзка с град Варна. "В спешен случай нито линейка, нито пожарна кола могат да окажат необходимата помощ. Ще търсим възможност за решаване на проблема с понтонен мост", коментира регионалният министър. По-малко от 50 метра от пътя са откъснати заради свлачищни процеси още преди години и поради наличието на частни имоти от една страна и плажната ивица като изключителна държавна собственост от друга страна правят трудно решаването на проблема. Министър Павлова се ангажира с търсене на решение на казуса. / http://news.bgnes.com

 


Сходни връзки

Павлова инспектира плажове по Северното Черноморие | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди