изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 10:33 EEST
Падна рекорден джакпот във Великобритания    
ЛюбопитноРекордният джакпот в лотарията Евромилиони (Euro Millions) бе улучен от играч в Обединеното кралство в петък вечерта. Най-високата досега сума в европейската игра на късмета получиха пак във Великобритания – шотландско семейство прибра с пет милиона евро по-малко - 185 милиона - през юли 2011 г.

Джакпотът се събираше 14 тиража, а организаторите бяха решили да разпределят милионите сред улучилите с едно число по-малко от необходимите. Това обаче не се наложи, защото в петъчния тираж някой позна седемте необходими числа. Създадена през 2004 г. от национални лотарии на Франция, Великобритания и Испания, играта е отговор на американските мегалотарии. Същата година се присъединяват лотариите на Австрия, Белгия, Ирландия, Люксембург, Португалия и Швейцария. Дори и 2 познати числа носят утешителна печалба, а джакпотът започва от минимум 15 милиона евро. За да се спечели голямото натрупване, е необходимо да се познаят 5 от 50 числа в комбинация с още 2 от 11 други. Шансовете за това са около 1 на 116 000 000.

Предишните рекордьори Колин и Крис Уеър – те спечелиха 185 милиона миналата година.

http://www.monitor.bg

 


Сходни връзки

Падна рекорден джакпот във Великобритания | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди