изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 17:58 EEST
Нови шосета с такса “плаж”    
НовиниКметове ще строят нови шосета с такса "плаж". Те ще взимат 50 на сто от парите, които наемателите броят за пясъчните ивици и ще ги наливат в пътища. Новите правила ще залегнат в подготвяните промени на закона за концесиите, обяви регионалният министър Лиляна Павлова. Дамата и екипът й инспектираха вчера плажовете по Северното Черноморие.

В Албена те не откриха нарушения. От БЧК подариха на Павлова свирка на спасител, а Павлова отсече: "С нея ще отсвирвам некоректните концесионери и наематели на плажове. Сега отиваме към плаж "Кабакум", за където имаме подадени множество сигнали за нередности". Като цяло концесионерите по Северното Черноморие са много по-дисциплинирани и спазват изискванията на закона в сравнение с тези по Южното, обобщи регионалният министър. Въпреки това тя се натъкна на сериозни нарушения на варненския плаж "Кабакум", където не е осигурена достатъчно свободна зона за плажуващите, а кръчма върху пясък работи абсолютно незаконно. "Заведението има заповед за премахване, но то още обслужва клиенти. Освен това в него се приготвя храна, въпреки че са му спрени токът и водата. Единият вариант е да готвят на газ, а другият - да са се прикачили незаконно, за да ползват електричество", коментира Павлова. Тя остана изненадана от временната постройка на варненския бизнесмен Веселин Марешки, която е изградена на самия пясък на "Кабакум - север". Най-голямо беше учудването на министъра от надписа "Частен клуб" на входа на обекта. "По Закона за устройство на територията не може да има обекти за частно ползване", посочи Павлова. Тя нареди на РДНСК да провери още другата седмица дали временната постройка има бетонни основи и какви разрешителни са били издадени.
Морето е върнало плажовете на концесионерите, дори повече, отколкото им взе през тежката зима, каза още Павлова. Според нея обаче някои от тях крият на колко точно се шири брегът им, взет под наем.
Виржиния Георгиева
Кръстина Маринова

http://paper.standartnews.com

 


Сходни връзки

Нови шосета с такса “плаж” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди