изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:42 EEST
Майка на 5 деца се самоуби заради кредит от 500 лв.    
По света
В Ростовска област на Русия жена се изпържи жива, скачайки от мост върху електропроводни линии за високо напрежение. Многодетната майка не е намерила пари, за да покрие кредит.


Преди да направи фаталния скок от моста, 32-годишната Диана Ночивная е позвънила на своя началник и разказала къде се намира.

“Тя ми позвъни и ми каза, че е на моста. Аз разбрах, че тя нещо е замислила и тръгнах натам, но не успях да я спра. Всичко стана пред очите ми”, разказва работодателят й Валерий Рагимов.

По думите му, жената се е прехвърлила през перилата и се е хвърлила с главата надолу върху железопътен прелез. Тялото обаче паднало върху електропроводни линии за високо напрежение. Изгарянията са се оказали толкова дълбоки, че са се виждали нейните кости. Диана е била доставена в болницата жива, но на практика не е имала шансове за оцеляване.

В хода на разследване станало ясно, че жената е имала пет деца, най-възрастното от което е на 16 г., а най-малкото само на две. Заради малката заплата тя била принудена да тегли кредит.

Поради това, че основният източник на нейните доходи била работата за местен предприемач, занимаващ се с тротоарна настилка, Сбербанк и отпуснала само 10 000 рубли (500 български лева) за потребителски цели с лихва под 16%. Роднини поясняват, че парите са били необходими на жената, за да подготви по-големите деца за училище.

“Получаваше 13 000, рядко 15 000. Но това е адски малко за такова голямо семейство. Диана постоянно бе изморена и почти не спеше”, разказва сестра й Галина пред Life News.

Да изплати кредита жената планирала, когато нейният граждански съпруг се върнел от гурбет.

“Месец и половина го нямаше, но се върна без пари. Дългът стана последната капка в чашата. Нищета, а сега и кредита. Нямаше как да го връща. Беше я срам пред хората”, добавя сестра й.

Обезумяла от безизходицата, Диана излязла от дома си, хванала такси и помолила шофьора да я закара на моста. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Майка на 5 деца се самоуби заради кредит от 500 лв. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди