изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 12:48 EEST
ДО 2 000 ЛЕВА ГЛОБА ЗА ПИЯН АВДЖИЯ    
Лов и риболовСлужители на Изпълнителната агенция по горите държавните горски предприятия и Министерството на вътрешните работи, започват масирани проверки във връзка с открития в събота ловен сезон 2012-2013 г. Строго ще се следи за спазването разпоредбите на Закона за лова и опазване на дивеча и Правилника за прилагане на Закона при провеждане на ловните излети. 


От 100 до 500 лева е предвидената глоба за ловци, участващи в групов лов на дива свиня и дребен дивеч, които не са с шапка или облекло с ярък сигнален цвят. Също така между 200 и 2000 лева е глобата за ловец, употребил алкохол до приключване на лова. Санкцията се отнася за тези с концентрация на алкохол в кръвта над 0,5 промила или използвали наркотични и упойващи вещества. Ако същото нарушение се направи отново в срок от една година от влязло в сила наказателно постановление, глобата става от 3 000 до 5000 лева.

Забранява се и използването на сачми с диаметър над 6 мм при провеждането на групов лов на дива свиня с гладкоцевно оръжие. При този вид лов се разрешава употребата само на боеприпаси тип „куршум“. Тази мярка се налага с цел ограничаване на инцидентите и смъртните случаи при провеждането на ловните излети. Санкцията за неспазване на тази разпоредба е в размер от 200 до 2000 лв.
Със заповед на изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по горите, ловният сезон на пъдпъдъци и гургулици, гривяк, горски бекас и обикновена бекасина се откри на 11-ти август. НДТ

 


Сходни връзки

ДО 2 000 ЛЕВА ГЛОБА ЗА ПИЯН АВДЖИЯ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ДО 2 000 ЛЕВА ГЛОБА ЗА ПИЯН АВДЖИЯ
Автор: Anonymous да 2012-10-03 @ 13:53 EEST
Здравейте,око имате някаква информация за статута на язовирите около Добрич,моля да  я  публикувате .Ще Ви бъда много благодарен - не само аз. Говори се ,че има промяна за язовирите Малка Смолница  и двата язовира до Плачи Дол.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди