изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 08:06 EEST
КАТО Е СКЪП ТОКЪТ - ЯЖТЕ ПРАСКОВИ    
Новини Шоковото увеличение на цената на електроенергията от 1 юли е допринесло за 1.5% месечна инфлация през юли.  Инфлацията от началото на годината (юли 2012 г. спрямо декември 2011 г.) е 2.1%, обяви Националният статистически институт. Спрямо миналия юли годишната инфлация е 3,1 процента.

Най-голямо увеличение на цените през юли спрямо юни има на жилищата, наемите, водата, електроенергията и газа - с 6.3 на сто.
С по-малко са поскъпнали цените на развлеченията, транспорта, хранителните продукти и жилищното обзавеждане. Цените в здравеопазването и образованието са се запазили на равнището си от преди месец, а намаление има при съобщенията, облеклото и обувките.

От хранителните продукти най-много - с 26%, са поскъпнали краставиците, а зелето е с почти 15 на сто по-скъпо, отколкото през юни.

По-евтини спрямо юни са прасковите и кайсиите - с 20.8%, както и картофите.
От нехранителните продукти най-голямо поскъпване има при услугите за почивка и туристическите пътувания - с 15.8%. Поскъпват и горивата - с около 3%, електроенергия - с 13.2%, топлата вода - с 1.6%, централно газоснабдяване - с 3.7%.
Според Националния статистически институт през юли цените на лекарските и стоматологичните услуги са се повишили съответно с 0.1 и 0.3 на сто, а цените на лекарствата са на нивото си от предходния месец.

 


Сходни връзки

КАТО Е СКЪП ТОКЪТ - ЯЖТЕ ПРАСКОВИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди