изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 01:15 EEST
Петролният бос Денис Ершов арестуван в Бургас    
Ред и сигурност

Петролният бос от литовски произход Денис Ершов е бил задържан на летището в Бургас. Бившият съсобственик на "Петрол Холдинг"е пристигнал в страната ни 16:30 часа с полет от Москва, задържан е и е предаден на следствените органи, казаха за bTV от Гранична полиция.



Арестът е свързан с принудително довеждане за разпити по дело по искане на Столична следствена служба, съобщиха от прокуратурата за bTV. Не е ясно обаче, дали бизнесменът е задържан в качеството му на свидетел или на обвиняем.

През 2000 година тогавашният директор на Националната служба "Сигурност" ген. Атанас Атанасов издаде заповед, с която на Ершов бе наложена административна мярка "отказ за влизане в страната" за срок от 10 години.

С него същото наказание получиха израелският бизнесмен Майкъл Чорни и още трима руски граждани. Мотивът на службата бе, че представляват заплаха за националната сигурност.

Четири години по-късно Софийски градски съд, а след това и Върховният административен постановиха, че забранителната заповед срещу Ершов е нищожна. По - рано магистратите отмениха и решението на ген. Атанасов за изгонването на Чорни.

През юни Денис Ершов и съдружникът му Александър Мелников продават 52,5% от "Петрол Холдинг" на бившия президент на руската република Калмикия и настоящ ръководител на Световната шахматна федерация Кирсан Илюмжинов. За Ершов остават 47,5%, а за Мелников - 5%. http://btvnews.bg

 


Сходни връзки

Петролният бос Денис Ершов арестуван в Бургас | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди