изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:20 EEST
НЕШКА РОБЕВА: СПОРТЪТ НИ СЕ ДВИЖИ ПО ИНЕРЦИЯ    
СпортТова, което показаха нашите спортисти на Летните олимпийски игри в Лондон, наистина беше подвиг. От това състояние, в което се намира държавата, не можем да искаме повече от нашите спортисти. Много отдавна българският спорт се движи по инерция. Това заяви пред БНР хореографът Нешка Робева - легендарна треньорка на звездно поколение спортистки.. Само човек, който вярва на много приказки, само той може да очаква нещо по-различно, добави Робева.

"През всичките тези 22 години беше направено и невъзможното, за да бъде унищожен българският спорт. Разбиването му беше започнато от Цеко Барчовски. Аз не знам дали това е било държавна политика - не вярвам. По-скоро го отдавам на неговото лично неудовлетворение от собствената му кариера. Това беше система, която е резултатна и която в много други държави усвоиха, която даваше на българите едно изключително самочувствие, че щом като можем в спорта, можем навсякъде", коментира Нешка Робева. Според нея към днешна дата не всичко е въпрос на пари. Пари за националните отбори винаги ще се намерят. Тук става въпрос за унищожаването на клубовете, на дружествата, подчерта Робева и добави, че се унищожава масовият спорт, спортът в училищата. Ние нямаме държавна политика за това какво е спортът, посочи хореографката. "За какво да говорим, когато през всичките тези години единственият сигурен източник за финансиране на спорта е Спортният тотализатор, който се източва". Според нея футболните отбори са най-голямото зло за българския спорт. Те са лошият пример за българските спортисти, смята Робева.

 


Сходни връзки

НЕШКА РОБЕВА: СПОРТЪТ НИ СЕ ДВИЖИ ПО ИНЕРЦИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди