изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:30 EEST
Съучастник на камикадзето сниман с камера в Бургас    
НовиниМъж - съучастник на камикадзето от летище Сарафово, е заснет от камера в Бургас, научи “Труд” от разследващите. Вчера се очакваше МВР да разпространи негов портрет в медиите, за да потърси допълнителна информация от граждани, които са го срещали.В понеделник вътрешният министър Цветан Цветанов обяви, че криминалистите разполагат с нови оперативни данни за кървавия атентат. И обеща информация на следващия ден.

Оказа се обаче, че на оперативно съвещание вчера сутринта представители на партньорските служби изразили несъгласие портретът на терориста да се показва преди четвъртък. Мотивът им - да се даде повече време на ченгетата в техните страни да потърсят допълнителни сведения.

Лицето на втория атентатор е заснето в банков клон в морския град и изображението е с добра резолюция, съобщиха източници на “Труд”.

Записът е открит в края на миналата седмица и вече е показан на неколцина свидетели, които са разпознали съучастника. Това бил човекът, който искал да наеме кола в Поморие. Носел същата фалшива шофьорска книжка на американец от Мичиган, която бе намерена у взривения атентатор. Смята се, че и двамата са използвали фалшивия документ. Загиналият обаче е висок 180 см, тежи към 90 кг. Естествената му коса под перуката е дълга 10 см. Съучастникът е описван от очевидците като по-нисък с 5 см с тегло не повече от 80 кг и с коса не по-дълга от 1-2 см.

Знае се също, че във фаталния 18 юли камикадзето с раниците е пристигнал с такси от Равда до летище Сарафово. Свидетели смятат, че преди да наеме таксито от пиацата, терористът е докаран в Равда с червена кола, взета под наем. Със същия автомобил съучастникът отишъл на летището, за да наблюдава атентата от разстояние.

Проверява се версията, че раницата с бомбата трябвало само да бъде оставена в багажника на автобуса, а взривът да се задейства, докато той е в движение - за да убие повече израелски туристи. Край отворения капак на багажното отделение обаче станала разправия между атентатора и двама мъже. Съучастникът видял това и задействал взрива от разстояние, за да не стане провал.

Вторият терорист е жив и здрав, възможно е да е още в България, каза вчера спецполицай. Самоличността му не е установена, както не се знае и кой е разкъсаният при експлозията.

В първите 5 дни след 1 август, когато МВР пусна портрета на камикадзето, ченгетата получиха над 1800 обаждания. И новият портрет на съучастника ще бъде публикуван със същата цел - да се получат сигнали, по които да се тръгне по следите на терориста.

Заместник-говорителят на израелското външно министерство Илана Щайн заяви вчера пред БНР, че замесените в атентата са били изпратени от Иран и че е намесена групировката Хизбула.

“Не знаем защо точно в България този опит беше успешен, но знаем, че те опитват през цялото време. За съжаление, невинаги можем да ги възпрем”, каза г-жа Щайн. Тя добави, че Израел е доволен от сътрудничеството си с нашите власти, които им съдействали по всякакъв начин. Щайн дори нарече българския народ и правителство “много отзивчиви”. Тя добави обаче, че след атентата има спад на израелските туристи в страната ни. http://www.trud.bg

 ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРСКИЯ КЪРВАВ АТЕНТАТ НА ЛЕТИЩЕ САРАФОВО ОТ 18 ЮЛИ /ВИДЕО И СНИМКИ/ ОБНОВЯВА СЕ

 


Сходни връзки

Съучастник на камикадзето сниман с камера в Бургас | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди