изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:57 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурностПрез изминалото денонощие на територията на ОД НА МВР Добрич са регистрирани 4 криминални престъпления.

 

-          На 14 август около 21:00 часа в РУП Балчик, е получено съобщение за кражба на мъжка чанта от заведение в района на град Балчик. По данни на тъжителят Д.А. (42г.) от Беларус, неизвестен извършител е отнел от владението му, черна чантичка с намиращите се в нея лични документи и сума пари. Незабавно е сформирана оперативна група, която при проведените издирвателни мероприятия, успява да установи и задържи извършителите на престъпното деяние. Със заповед за 24 часа в РУП Балчик са задържани С.И. (31г.), И.И. (22г.) и В.В. (25г.) и тримата от град Добрич. В управлявания от И.И. автомобил е открита вещта обект на кражбата. Работата по случая продължава.

 

-          На 14 август в РУП Каварна е получено сигнал от ръководител на руски лагер с деца, отседнали в местността „Иканталъка”, до село Топола. По данни на руската гражданка О.П., неизвестен извършител е предлагал цигари със съдържание на „марихуана”, на непълнолетния А.Х. и малолетния А.Ч. от детският лагер.

След проведени оперативно издирвателни мероприятия от служителите на РУП – Каварна, е установен и задържан С.С. (23г.) от град Добрич. Иззети са суха тревна маса с тегло около 6 грама, реагираща при полевия тест на наркотичното вещество – „канабис” и сума пари. Процесуално следствените действия по случая продължават.

 

Контролните органи са съставили 59 акта и 62 фиша за констатираните от тях нарушения.

 

            На територията на ОД НА МВР Добрич, са възникнали 9 пожара на сухи треви и отпадъци без материални загуби.

 

14 aвгуст 2012 г.

 

            През изминалото денонощие на територията на ОД НА МВР Добрич са регистрирани 5 криминални престъпления.

 

-          На 13 август в 15:40 часа в Първо РУП – Добрич е получено съобщение за взломна кражба на територията на град Добрич. При оглед на място е установено, че неизвестен извършител, чрез взломяване на входна врата е проникнал в жилището. По данни на тъжителят, е извършена кражба на сума пари и сребърни накити. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУП – Добрич.

 

-          На 13 август в РУП – Албена се тъжи И.С. (16г.) от град Добрич. По данни на тъжителя около 03:40 часа на 13 август, в К.К. Албена е пресрещнат от трима мъже, които му нанасят побой и му отнемат мобилен телефон, сума пари и сребърен накит.  По случая се извършва проверка по описа на РУП – Албена. 

 

 

Контролните органи са съставили 49 акта и 34 фиша за констатираните от тях нарушения.

 

-          На 13 август около 17:25 часа в град Добрич, лек автомобил „Форд” с добричка регистрация, при извършване на маневра завиване на дясно, отнема предимство на движещ се служебен автомобил на ОД НА МВР Добрич. Подаденият звуков и светлинен сигнал от служителите успява да предотврати пътно транспортно произшествие. При последвалата проверка се установява, че водача, Р.Р. (47г.) от град Добрич, управлява моторното превозно средство с наличието на 1.67 промила алкохол. Взета е кръвна проба по надлежния ред. 47-годишния добричлия е задържан със заповед за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство по описа на Първо РУП – Добрич.

 

Възникнало са 6 пътно-транспортни произшествие.

 

-          На 13 август около 22:30 часа в град Добрич по булевард „25-ти Септември”, на кръстовището с булевард „Русия”, е възникнало ПТП. Лек автомобил „Ланчия”, управляван от Р.Г. (22г.) от град Добрич, блъска неправилно пресичащият на кръстовището пешеходец К.Н. (37г.) от село Одърци. Раненият пешеходец е транспортиран до ЦСМП – Добрич. След обстоен медицински преглед е настанен в реанимация при МБАЛ – Добрич, с тежка черепно – мозъчна травма, в кома, с реална опасност за живота. Водачът на МПС е изпробван с техническо средство за алкохол и е с отрицателен резултат. С протоколи за медицинско изследване са взети кръвни проби и на двамата участници в ПТП. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУП – Добрич.

 

-          На 13 август в 9:20 часа в РУП Каварна е получено съобщение за настъпило ПТП по главен път I-9 след село „Хаджи Димитър”. При оглед на място се установява, че водача на стадо животни Д.С. (63г.) от село „Хаджи Димитър”, оставя без надзор животните в обхвата на пътя. В резултат, на което, едно от животните излиза внезапно на пътното платно и е блъснато от движещото се в посока „Шабла”, моторно превозно средство – „Фиат” с украинска регистрация. Вследствие на ПТП, са причинени значителни имуществени вреди на автомобила. Водачът на МПС – В.К. (36г.) от Украйна е с отрицателна проба за алкохол. На 63-годишния Д.С. от село „Хаджи Димитър” е съставен е акт за установяване на административно нарушение.

                       

            На територията на ОД НА МВР Добрич, са възникнали 6 пожара на сухи треви и отпадъци без материални загуби.

 

            Пожар с материални загуби е регистриран на територията на село Славеево.

 

-          В 1:35 часа на 14 август е постъпил сигнал в ОУ ПБЗН Добрич за пожар в частен имот на територията на село Славеево, община Добрич. Изпратените екипи успяват около 3:00 часа да потушат огъня. Установено е, че късо съединение в селскостопанска постройка е причината за възникване на пожара. В резултат на огнената стихия е унищожена покривната конструкция на постройката и 30 броя пилета, намиращи се в нея. Пожарникарите са успели да овладеят огъня и да спасят намиращата се в близост къща и прилежащи постройки.

 

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди