изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:55 EEST
Глутница вълци разкъса над 60 овце край родопско село    
НовиниВълците вилнели в кошара над селото през нощта. Ветеринарните власти ще осигурят камион, с който да се транспортират мъртвите животни до екарисаж.


Глутница вълци нападнаха стадо край родопското село Поляна, убивайки над 60 овце, съобщи кметът на селото Севдалин Салачков.
В Района около разбитата кошара, в радиус от около 3 км, са разпръснати разкъсаните трупове на животните, обяснява собственикът на стадото Красимир Демирев.

По негови изчисления щетите от вълчата атака са над 20 хил. лв., а към сумата вероятно ще се прибавят и санкции по проекта, с който е финансирано отглеждането на стадото.

Вълците вилнели в кошара над селото през нощта. Ветеринарните власти ще осигурят камион, с който да се транспортират мъртвите животни до екарисаж.

Комисия от представители на Горското стопанство и РИОСВ - Смолян са направили оглед на мястото на нападението. Експертите са потвърдили, че нападението е от вълци.
dir.bg
 


Сходни връзки

Глутница вълци разкъса над 60 овце край родопско село | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди