изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:08 EET
ФОНД "ЗЕМЕДЕЛИЕ" ОТКРИВА ПРИЕМНА ПО "УЧИЛИЩЕН ПЛОД" С НОВ САЙТ    
ЗемеделиеОт днес до 20 септември всички областни дирекции на държавен фонд „Земеделие” ще приемат заявления за одобрение по европейската схема „Училищен плод”. Прилагането на схемата се финансира от Европейския фонд за гарантиране на земеделието и от държавния бюджет.

Предвидената финансова рамка за тази година е в размер на 3 771 043 лева. Очаква се за учебната 2012/2013 година от помощта да се възползват около 140 000 деца. Финансовата помощ на дете по схемата е 27,29 лева.

Кандидатите за участие в схема „Училищен плод” са обособени в три групи. В първата влизат учебните заведения. Във втората група са еднолични търговци и юридически лица, които са поели задължение към едно или повече учебни заведения за доставка на плодове и зеленчуци, както и одобрени организации на производители. Третата група обхваща общините и учебните заведения, които се намират на тяхната територия.

Доставките на плодове и зеленчуци по схема „Училищен плод” ще се осъществяват на територията на цялата страна от 1 ноември до 31 май. Целевата група, която тя ще обхваща, са деца от ІІІ–та и подготвителна група на детски градини и ученици от подготвителен клас до ІV–ти клас включително. Плодовете и зеленчуците, включени в списъка по схемата „Училищен плод”, трябва да се предоставят по график за доставки одобрен от ДФ „Земеделие”. Плодовете са ябълки, круши, праскови, сливи, череши, грозде, банани, мандарини, портокали, грейпфрути и киви. Зеленчуците, които могат да се дават в училищата са домати, краставици и моркови.

Заедно с отварянето на приема по схемата фонд „Земеделие” представя и новия уебсайт – Училищен плод, който фондът разработи специално за кандидатите и бенефициентите на програмата. На електронен адрес http://schoolfruit.dfz.bg/ освен всички необходими документи за кандидатстване и най-актуалната информация за схемата посетителите ще открият много галерии с ученическо творчество, занимателни игри, полезни връзки, отговори на често задавани въпроси и други. Сайтът бе разработен с оглед високата популярност и големия интерес за участие в схемата отбелязани през първите две години на прилагане на „Училищен плод” в България. 

 Схемата „Училищен плод” изцяло отговаря на политиката на Европейския съюз за подобряване на общественото здраве и намаляване на дългосрочния риск за развитие на социално значими болести. Грижата за здравето на децата е основополагащо начало и основна цел в прилагането на схемата в България. Схемата осигурява юридическа и финансова рамка за трайно увеличаване на делът на плодовете и зеленчуците в храненето на децата, особено във възрастта, когато се оформят хранителните им навици, повишава тяхната осведоменост за сектора на плодовете и зеленчуците и развива навиците им за здравословно хранене.

 Необходимите за кандидатстване документи ще намерите на http://schoolfruit.dfz.bg, раздел „Кандидатстване”. НДТ

 


Сходни връзки

ФОНД "ЗЕМЕДЕЛИЕ" ОТКРИВА ПРИЕМНА ПО "УЧИЛИЩЕН ПЛОД" С НОВ САЙТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди