изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 16:29 EEST
Партията на Кунева: Да се разкрие документацията на Авиоотряд 28 за последните три години    
ПолитикаЗа пореден път българското общество става свидетел на безцеремонна и груба злоупотреба със служебно положение от страна на министър-председателя на Република България г-н Бойко Борисов. Разкритията за използването на правителствен самолет за превоз на футболните съотборници на Бойко Борисов и обяснението му, че това е «нормална практика”, са явно доказателство за злоупотребата с власт.

Това се казва в позицията на «Движение България на гражданите” по повод скандала. Хората на Кунева ще изискат по Закона за достъп до обществена информация оповестяване на цялостната документация за дейността на Авиоотряд 28 за изминалите три години.
Настояваме обществото да получи цялата информация и по следните въпроси:
• На чие пряко подчинение е Авиоотряд 28 и кой подписва заповедта за изпълнение на полета, превозил отборите на “Витоша” - Бистрица и “Чавдар” - Етрополе?
• На какво законово основание е извършен полетът и как той е бил заплатен от футболен клуб без финансов отчет за изминалите три години и представлява ли това нарушение по смисъла на закона?
• На какво законово основание са извършени цитираните от премиера над 20 други полета и как са заплатени?
• Какви други полети е извършвал Авиоотряд 28 за изминалите три години и на каква стойност е всеки един от тях?

В Устройствения правилник на Авиоотряд 28 ясно е регламентирано при какви условия могат да се използват правителствените самолети и хеликоптери, а именно: за полети със специално предназначение и за полети на министерства и на ведомства. Нито футболен отбор, макар и с картотекиран премиер в състава му, нито Българския футболен съюз, който е сдружение на футболни клубове, не покриват условията за използването на правителствен самолет, закупен със средствата на българските данъкоплатци.

На фона на задълбочаващата се криза, рекордни инфлация и безработица и предстоящо шоково поскъпване на основни хранителни продукти, сме свидетели на опита на премиера и на приятелския му кръг за неглижиране на случая, което ни дава повод да изразим съмнение, че посочената сума от 20 000 лева е реалната стойност на извършения курс. http://www.cross.bg/
 


Сходни връзки

Партията на Кунева: Да се разкрие документацията на Авиоотряд 28 за последните три години | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.43 секунди