изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:18 EEST
Обявиха бедствено положение в Поморие и Несебър заради пожар    
НовиниБедствено положение е обявено в общините Поморие и Несебър, съобщиха от Областна администрация - Бургас. Това се наложи поради продължаващия втори ден пожар в района на Дюлински проход, близо до селата Гюльовца, Горица и Козичино.

Огънят е обхванал сухи треви, храсти и дървета върху площ от 10 дка.  Спряно е движението към Дюлинския проход заради задимяване.

Над 100 души в това число пожарникари от Бургас, Поморие и Несебър, служители на държавните и общински горски стопанства, доброволци от близките населени места са включени в борбата с огъня.

На този етап няма опасност за населените места в района на пожара.

Сформиран е Кризисен щаб с председател Атанас Терзиев – зам.-областен управител и членове началника на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението”-Бургас, кмета на община Поморие, кмета на община Несебър, началника на ОД на МВР- Бургас, предаде "Фокус".

От Областна администрация - Бургас поради трудно достъпния за техниката район са поискани два хеликоптера за разузнаване и гасене от авиобаза Крумово.

Тази нощ пожарникарите охраняваха четирите огнища и не допуснаха огънят да засегне близките населени места. Смяната на посоката на вятъра и силата му обаче затруднява работата на огнеборците, но няма опасност за населението.  http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

Обявиха бедствено положение в Поморие и Несебър заради пожар | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди