изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:24 EET
ДОБРУДЖАНЕЦ В ЕКИПАЖА НА ЗАДЪРЖАНИЯ С 3 Т КОКАИН БЪЛГАРСКИ КОРАБ    
НовиниРоденият в Бранище Иван Георгиев Николов е един от екипажа на българския кораб "Свети Николай", който бе задържан в Испания с 3 тона кокаин, научи НДТ. В четвъртък във Варна премиерът Борисов обяви, че основно задържаните моряци при специализираната международна операция са от Варна и Добрич. Премиерът заяви още, че от няколко месеца се работи по тази операция съвместно с испанците.

"Съжалявам, че пак варненски моряци са задържани. За съжаление има доста от Варна и от Добрич", каза премиерът, цитиран от централните агенции. "Знаеше се, че се работи с български кораб, много неща се знаеха. Нямаше как да им кажем на моряците: бягайте от кораба, защото ще го хванем. Много е трудно правосъдието да отсъди кой е забъркан и кой не", каза още премиерът. Според него предстои много дълъг процес, защото става въпрос за близо 3 тона кокаин, а това е огромно количество за цял свят. Борисов заяви, че следващата седмица изпраща вицепремиера и министър на Вътрешните работи Цветан Цветанов да отиде в Испания, за да се запознае със случая. В следобедните часове вчера информационните агенции съобщиха, че екипажът на кораба с кока е държан в изолатор и няма връзка с моряците. Във Фейсбук бе организирана група от близка на капитана на "Свети Николай" Иван Станчев, която апелира към семействата на останалите от екипажа, да се съберат и да действат заедно за оневиняване на българските моряци. Капитанът е невинен, аз съм сигурна, заяви пред медиите във Варна Ивелина Атанасова, сестра на бившата му съпруга.

Атанасова разговаря пред медиите с Димитър Япраков, шеф на пресслужбата на външно министерство, от когото разбра, че няма никаква официална информация за задържаните български моряци с мотива, че това е следствена тайна.

Екипажът е в изолатор и никой не може да установи връзка с тях. Има вероятност да бъдат преместени моряците в Мадрид и тогава от българското посолство ще се свържат с тях. Капитанът на кораба Иван Станчев е на 58 години.

През целия си живот е плавал, качил се е на "Свети Николай" през юни и е очаквал смяна, за да слезе в края на август. Така е уверил по-малката си дъщеря Поли, с която разговарял преди седмица. Тогава е бил много спокоен в очакване скоро да слезе и да се върне в България.

Капитанът има две дъщери, голямата е на 29 години и е в Норвегия, а малката е студентка на 21 години. Той се грижи финансово изцяло за тях.

Агенция Блиц е успяла да се свърже с собственика на кораба, който пред репортер заявил: "Не нося никаква отговорност за 3-те тона кокаин". Собственикът на морския съд Дойчин Дойчев твърди, че научил за кокаина на борда от международните новини. “Като се връщах снощи от Турция, разбрах за инцидента от международните новини”, уточни Дойчев, който държи да се представя като мениджър, а не като корабособственик. До момента нямал никаква официална информация от испанските власти, но пък бил в непрекъсната телефонна връзка с тях. Той отказал да съобщи подробности по случая, премълча и кой е чартьора.

Блиц още заявява, че вчера сутринта журналисти са засекли Дойчев на излизане от офиса му в Бургас, като бил в перфектно настроение и видът му с нищо не издавал, че на кораба му са спипани три тона с кокаин. Дойчев дал да се разбере, че не го интересува нито дрогата, нито съдбата на моряците, а се вълнува единствено от това какво ще се случи с кораба му. “Току-що капитанът на пристанището каза да си номинираме агент, който да се свърже с него, за да бъде осигурена безопасността на кораба. Защото ние сме притеснени за това, какъв минимум от екипаж се поддържа там за безопасността на кораба”, заявил спокойно Дойчев.

От изявлението му станало ясно още, че имал проблеми и с другия си кораб “Варна”, който е в Мраморно море, но не уточнил какви точно са те. На въпрос каква отговорност носи самият той за трафикираната пратка кокаин, Дойчин Дойчев отговорил: “Ние по принцип сме отговорни за безопасността на корабоплаването. В момента, както е тази ситуация, не сме отговорни за това което станало там, по принцип”. Дойчев е собственик и на кораба "Ванеса", който потъна преди време Азерско море. НДТ

 

 


Сходни връзки

ДОБРУДЖАНЕЦ В ЕКИПАЖА НА ЗАДЪРЖАНИЯ С 3 Т КОКАИН БЪЛГАРСКИ КОРАБ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди