изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 22:37 EEST
Провалът в Европа ни върна в 1-ви клас    
Спорт

Тоталният провал на родните ЦСКА, Левски, Локомотив (Пловдив) и Лудогорец в евротурнирите през това лято може да има унищожителни последици върху клубния български футбол. Толкова паднахме в ранглистата на УЕФА, че догодина два от четирите ни представителя започват участието си от унизителния първи предварителен кръг, пише "Меридиан Мач". Както е известно, в него участват най-големите слабаци от еврочуастниците на континента.



Записаната едва една победа в осем срещи на четирите ни евроучастника ни лиши от възможността да повишим националния коефициент, който определя статуса на клубовете в различните квалификационни кръгове.

България е на 28-мо място в ранглистата за следващото издание на евротурнирите. Този факт със сигурност ще обърка тотално подготовката на два от представителите ни в Европа, които няма да проведат нормална подготовка.

Отново шампионът ще играе във втория предварителен кръг на Шампионската лига, където успее ли да преодолее своя противник си гарантира участие минимум в плейофа за групите на Лига Европа, а втория и третия в класирането ще започнат от най-ниското стъпало в Лига Европа, а не както досега от втория предварителен кръг. В него ще започне участие носителят на Купата на България.

Най-сериозните противници на сребърните и бронзовите медалисти на "А" група за сезон 2012/2013 година ще бъдат от Македония, Литва, Молдова или Албания. Четирима от представителите на "А" група - Левски (коефициент за следващо издание 11,950), ЦСКА (8,450), Литекс (7,950) и Черно море (4,450) биха били поставени и във втория предварителен кръг, ако стигнат.

Всеки друг участник отива в урната на непоставените. В това число влиза и Лудогорец, който изигра два страхотни мача с Динамо Загреб, но отпадна заради липсата на шанс и не успя да натрупа коефициент.

Това на практика означава, че тим извън Левски, ЦСКА, Литекс, Черно море трудно ще прескочи втори предварителен кръг и още в края на юли ще бъде аут от евротурнирите.

Според разчета на УЕФА следващото лято най-привилегирован ще бъде носителят на Купата на България или оторът, който участва от тази квота. Той ще започне директно от втори предварителен кръг.

И ако се казва Левски, ЦСКА, Литекс или Черно море ще бъде поставен. При определено стечение на обстоятелствата "червени" и "оранжеви" могат да попаднат при силните преди жребия и в трети предварителен кръг. "Сините" пък 99 процента биха били поставени в него. http://www.sportni.bg

 


Сходни връзки

Провалът в Европа ни върна в 1-ви клас | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди