изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 19:44 EEST
Шпионите свалят пагоните, минават на подчинение на правителството    
НовиниСъветът по сигурността към Министерски съвет подготви законопроект за Държавната агенция “Разузнаване”. Той предвижда разузнавачите да минат на подчинение на Министерския съвет. Те ще бъдат девоенизирани и ще останат без пагони.

Освен това ще бъде назначен инспектор, който да следи дейността на ведомството. Нередностите той ще докладва лично на премира. Георги Кръстев, който е секретар на Съвета по сигурността, обяснява пред “Стандарт”, че след девоенизирането агенцията за разузнаване ще се превърне в част от държавната администрация, от което следва, че тя задължително трябва да има инспекторат.

Предлага се разузнавачите да могат да работят на територията на страната. Досега те работеха извън страната, за да не се пречкат на контраразузнавачите вътре. Но има операции, при които се налага разузнаването да започне в страната. Такъв е случаят с атентата в Бургас, където разкриването на извършителите трябва да започне от България.

Досега разузнавачите бяха на подчинение на президента. Те бяха контролирани единствено от Съдебната палата. След като през пролетта ръководството на службата беше сменено, лъсна липсата на няколко милиона. Прокуратурата проверява къде са парите.

Другите проектозакони, внесени от Съвета по сигурността, са проект на Закон за системата за защита на националната сигурност и проект на Закон за Националната служба за охрана. В проектите се предвижда всички шефове на специални служби да имат петгодишен мандат.

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Шпионите свалят пагоните, минават на подчинение на правителството | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди