изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:27 EEST
Жеваго взима ЦСКА на 16 октомври?    
Спорт"Дружеството не е собственост на Жеваго, но е свързано с него", каза за "Труд" адвокат Николай Стойнов, който предста­влява регистрираната в Белиз фирма. Украинският олигарх Константин Жеваго може да влезе като съсобственик в ЦСКА на 16 октом­ври. За тогава е насрочено търговско дело на апела­тивния съд. Ако компания "Пепаз трейдинг корпорейшън" спечели срещу "Титан спорт" ЕАД, украи­нецът става собственик на акциите, съобщава "24 часа".


През 2008-а Жеваго бе­ше вариант за купувач на ЦСКА и "Кремиковци". За да помогне авансово на клуба, олигархът даде око­ло 1 милион лева на "чер­вените". След провала на сделката никой не му е върнал парите, заради което той е за­вел дело.

В понеделник "Пепаз трейдинг корпорейшън" обяви в обръщение до медиите, че ЦСКА не може да сменя собствеността си, защото върху акциите на клуба е наложен запор. Компанията цитира реше­ния на съдебните инстан­ции - към 17 ноември 2010 г. задължението е било 556 198,37 евро с главница 475 000 евро.

На 29 октомври 2010 г. Софийският градски съд е наложил запори върху трансферните права на футболистите Маркиньос и Килиън Шеридън, върху притежаваните от "Титан спорт" 6 500 000 6 500 000  поименни акции, представляващи 100 процента от капитала на ЦСКА, и върху притежаваните от "Титан интернешънъл холдинг" 100 пои­менни акции, представля­ващи 100 % от капитала на "Титан спорт".

Решението е обжалвано, но потвърде­но от Софийския апелати­вен съд, след което запо­рите са наложени от ча­стен съдебен изпълнител. Не е ясно каква част от ак­циите в ЦСКА ще придобие Жеваго, ако спечели.

По-късно през деня ЦСКА пусна обяснителна декларация, в която набляга, че делото още не е приключило и че няма ни­какъв проблем за евен­туална сделка.  http://m.sportni.bg


 


Сходни връзки

Жеваго взима ЦСКА на 16 октомври? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди