изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:11 EEST
ВИЦЕПРЕЗИДЕНТЪТ М. ПОПОВА ЩЕ УЧАСТВАТ В "ЛЕТЕН УНИВЕРСИТЕТ" В АЛБЕНА    
Туризъм

Вицепрезидентът Маргарита Попова ще участва в десетото издание на "Летен университет 2012" /Summer university/ заедно с министъра на образованието, науката и младежта Сергей Игнатов, който ще се проведе в курортния комплекс Албена от 22 до 28 август.



На 26 август от 14 часа в зала „Атлантик” в хотел „Добруджа” г-жа Попова ще изнесе лекция на тема: „Президентската администрация и взаимодействието й с другите власти“. В рамките на спортните финали на различните дисциплини на 27 август министър Игнатов ще има възможност да говори в неформална атмосфера с всички участници в тазгодишното издание.

В проявата ще се включат над 400 студенти от всички висши училища в България, в това число спортни клубове и делегации, студентски организации и индивидуални представители.

Проектът стартира като „Национални студентски игри” през 2002 г. и по-късно се преименува в „Летен университет”. Той цели да създаде условия за изграждане на активен диалог между студентските общности на висшите училища.  Чрез участието им в обучения, семинари, спортни и културни събития студентите си поставят за цел да популяризират масовия непрофесионален спорт помежду си, както и да привлекат по-голям брой млади хора за участие в университета.

Националното представителство на студентските съвети в Република България (НПСС) обединява органите на студентско самоуправление в 51 акредитирани висши училища в страната и представлява повече от 285 000 български студенти.

Официални гости на "Летен университет" 2012 г., освен вицепрезидентът М. Попова и министър Игнатов ще са още Зорница Русинова – зам.-министър на труда и социалната политика, Ирена Соколова – член на комисията по образованието, науката и въпросите на децата, младежта и спорта, д-р Евелина Христова – съветник на министъра на образованието, младежта и науката, Данчо Симеонов – областен управител на Варна, Дафинка Костова – Върбанова – медиен съветник на Т. Младенов, Цонко Цонев -  кмет на Каварна, Владимир Каролев – икономист, Светлана Коева - директор на дирекция „Превенции” към община Варна, д-р Борислав Станчев -  началник отдел „Превенции” към община Варна, Бисерка Алексиева, главен експерт, програмен мениджър към община Варна, Пламен Вушев – изпълнителен директор на JOBS.BG, Ани Димитрова – директор корпоративни комуникации на JOBS.BG и Даниела Русева – отговорен редактор на Economy.bg. НДТ

 


Сходни връзки

ВИЦЕПРЕЗИДЕНТЪТ М. ПОПОВА ЩЕ УЧАСТВАТ В "ЛЕТЕН УНИВЕРСИТЕТ" В АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди