изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:25 EET
Авиошоу на Летище Лесново    
Туризъм На 25 и 26 август на Летище Лесново, част от групата на „Албена” АД, ще се проведе авиошоу. Проявата е по случай 100-годишнината от първия полет на български самолет  в родно небе и е под патронажа на министър-председателя Бойко Борисов.

На летището за първи път у нас ще се състои международно състезание по аеробатика с пилоти от Великобритания, Словения, Сърбия, Хърватска и България. Зрителите ще наблюдават и невероятната акробатична въздушна демонстрация на „Ястребите на Румъния”. Сред атракциите, подготвени от организаторите, са и парад на лека авиация, състезания с моторни парапланери и скокове с парашут.

По случай юбилея инициативен комитет, включващ „Асоциацията на собствениците на въздухоплавателни средства и пилотите в България” (АОПА), „Българската асоциация на леката авиация” (БАЛА), фондация „Български ВВС“ и „Експо Тим” ООД, планира организирането на въздушна обиколка на знаковите български летища на 24 и 25 август 2012.

Проявите по случай годишнината ще бъдат едно мащабно съвременно събитие, отбелязващо славното минало на родната авиация, провокиращо национално самочувствие и гордост и полагащо нови перспективи за развитие на модерна авиационна дейност.

 


Сходни връзки

Авиошоу на Летище Лесново | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди