изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 14:36 EEST
ТРЪГНА ДЕЛО СРЕЩУ АВТОР НА ГРАБЕЖ, ОСЪЖДАН 6 ПЪТИ    
Ред и сигурностОкръжният съд даде ход на наказателното дело срещу 29-годишния Валентин Ал. Хр. от Добрич по обвинения за грабеж и опит за кражба, които представляват опасен рецидив. Окръжна прокуратура го обвинява в това, че на 10.11.2011 г. е отнел от добричко семейство 140 лв., а след като е бил заварен при извършване на кражбата употребил сила и грабежът е извършен при условията на опасен рецидив.

Чрез разрушаване на преграда, здраво направена за защита на имот, той направил опит да задигне от същото семейство хранителни продукти, машина за рязане на дърва, нови летни гуми с джанти, телевизор, 3 мобилни телефона, други вещи и сумата от 15 лв., всичко на обща стойност 1143,35 лв.

В съдебната зала днес Валентин Хр. поиска отвод на съдебния състав, тъй като съдии от Окръжния съд са свидетели по наказателно дело срещу него в Районния съд за хулиганство. Съдебният състав намери, че наличието на това наказателно производство в Районния съд не е основание за неговия отвод. Подсъдимият не посочи обстоятелства и аргументи защо смята, че този съдебен състав би бил пристрастен и не би гледал обективно делото, след като настоящият състав няма отношение към случилото се в съдебно заседание с друг съдебен състав.

По искане на пострадалия от деянията по делото за грабеж и опит за кражба съдът го конституира като частен съдебен обвинител. В съдебното заседание неговата съпруга не се яви, а е представила молба да отсъства по здравословни причини.

Съдът изслуша обясненията на Валентин Хр., че въпросната вечер е посетил чичо си и получил от него телефон. След това се прибрал у дома си и до 12.30 ч. си писал SMS-и със своя позната. На сутринта излязъл навън, но когато разбрал, че го търси полиция веднага се отзовал.

Окръжният съд разпита пострадалия собственик и вещите лица, изготвили две от представените по делото експертизи. Приети бяха съдебно-оценъчна експертиза на вещите, обект на престъпленията, и съдебно-одорологична експертиза, която установява съответствие на телесната миризма на подсъдимия и намерени на местопрестъплението суичер и ръкавици.

Делото бе отложено за 01.10.2012 г. за събиране на доказателства. За разпит тогава ще бъдат призовани пострадалата собственичка на отнетото, чичото и родителите на подсъдимия, жената, с която е разменял SMS-и и неявило се в съдебното заседание вещо лице, изготвило съдебно-психиатричната експертиза.

Валентин Хр. се държа агресивно в съдебната зала днес и това наложи да бъде отстраняван няколко пъти от залата, като след завръщането му бе прочитан съдебният протокол за извършените в негово отсъствие процесуални действия. Валентин Хр. е безработен, не е семеен. Той е осъждан 6 пъти, четири от тях за грабежи. На 12.10.2011 г. приключил изтърпяването на последното наложено му наказание 4 години и 5 месеца лишаване от свобода за грабеж, извършен при опасен рецидив. НДТ

 


Сходни връзки

ТРЪГНА ДЕЛО СРЕЩУ АВТОР НА ГРАБЕЖ, ОСЪЖДАН 6 ПЪТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди