изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:16 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 23.08.2012    
Ред и сигурностСофия. Полицаи от Седмо районно управление задържаха за 24 часа 32-годишен мъж за притежание на наркотици. На 20 август на тел 112 бил получен сигнал за пожар в жилищен блок в столичния квартал „Младост”. На място незабавно били изпратени екипи на столичната пожарна и дежурна оперативна група от местното районно управление. По данни на съседите, жилището било необитаемо.

Това ги провокирало да разбият вратата преди идването на служителите, за да предотвратят разрастването на пожара. Влизайки вътре, те се натъкнали на мъж в неадекватно състояние, видимо дрогиран. Обитателят на жилището е установен като Ц.Ц./32г./, син на собственичката на апартамента, но с регистрация на друг адрес и с множество криминалистически регистрации – за грабеж, кражба, домова кражба и средна телесна повреда. При направения оглед станало ясно, че пожарът е причинен от късо съединение в  нощна лампа. По време на огледа униформените се натъкнали на електронна везна и зелена тревиста маса. От назначената в столичната дирекция експертиза се оказало, че веществото е канабис - около 160 гр. По случая  е образувано  досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354а от НК. Материалите са докладвани в Софийска районна прокуратура.
Криминалисти от Девето районно управление задържаха рецидивист заплашил с убийство столичанка. На 21 август около 13 часа, 44 годишна жена заявила в районното управление за отправената същия ден заплаха.
Тоя разказала, че както си седяла в кафене на кооперативния пазар в кв.”Люлин”, към нея се приближил мъж, когото познавала по малко име. Насочвайки пистолет към главата й , започнал да я ругае и заявил, че ще я убие. На място незабавно бил изпратен автопатрул. При проведените бързи заградителни действия служителите задържали  извършителя– Д.Б./58 г./ от София. Установило се,  че оръжието е незаконно притежаван газов пистолет, а нападателят е известен на полицията с множество криминалистически регистрации и присъди - за хулиганство, кражби, противозаконно отнемане на автомобил, заплаха за убийство, както и три  изнасилвания. В хода на разследването станало ясно, че съвсем наскоро той излежал една от присъдите си за изнасилване, а жертва на посегателството му била именно заплашената с убийство софиянка. Рецидивистът е задържан за 24 часа в Девето районно управление. След доклад на материалите в Софийска районна прокуратура на Д.Б. е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл.144 ал.3 от НК и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа.
Служители от сектор „Престъпления, свързани с моторни превозни средства” на столичната дирекция, съвместно със техни колеги от  Областната дирекция, задържаха К.Р. от София при опит да открадне АТВ ”Кавазаки”. На  35-годишния мъж е повдигнато обвинение по чл.206 от НК и му е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 1000 лева. Сигналът в полицията бил подаден от управителя на фирмата,  предоставила АТВ-то на К.Р., за да го тества преди  закупуване. Пред разследващите бизнесменът разказал, че в присъствието на  свидетели договорили с кандидат-купувача цена от 14 000 лева, след това той изявил желание да тества возилото.  Оказало се че К.Р. нямал намерение да върне  или да плати четириколката. В хода на проведеното издирване криминалистите установили, че  авторът на деянието е закарал и скрил возилото в елинпелинското село Голема Раковица при свой познат.

Благоевград. 44-годишен мъж се простреля по невнимание в с. Рибново, община Гърмен. Сигналът за инцидента е получен в РУП-Гоце Делчев около 19:30 часа вчера. Д.Б. бил приет в Центъра за спешна медицинска помощ разкъсна рана в областта на дясната предмишница. В хода на проведените издирвателни действия е установено, че около 16 часа същия ден в местността „Карааташ той се е прострелял със самоделна пушка. При извършения оглед в района е открита гилза от ловен патрон, а в колибата, в която живеел - самоделна пушка с една цев. Пострадалият е приет в болницата в Гоце Делчев с опасност за живота, след което е транспортиран за лечение в София. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

Пловдив. Младеж и девойка бяха заловени като заподозрени в кражба на пари в Пловдив. В началото месеца в Трето РУП бил получен сигнал, че от служебен лекотоварен автомобил на девинска фирма, паркиран на ул.”Васил Левски”, са откраднати 14 177 лева. В хода на разследването с помощта на системата за видеонаблюдение в района криминалистите от районното управление установили, че кражбата била инсценирана от  25-годишната С.З.от Пловдив – служителка във фирмата, и приятеля й  В.С/ 22 г./ от София. Двамата са задържани в ареста за 24 часа.
Полицията издирва водач на автомобил, блъснал дете и избягал. Инцидентът станал вчера около 20 часа на улиците ”Неофит Бозвели” и „Изток” в Пловдив. Тогава автомобил с неустановен шофьор ударил 8-годишно момче и напуснал местопроизшествието. Детето е било откарано за преглед в болница. След оказаната му медицинска помощ, то е било изписано за домашно лечение.

Хасково. Криминалисти от Симеоновград разкриха кражба от дома на възрастна жена в с. Калугерово. Сигнялът в полицейското управление е получен вчера. 77-годишната собственичка разказала, че около 1:00 часа  предната нощ петима неизвестни разбили входната врата и нахлули в дома й. След като са употребили сила и заплаха, я държали в безпомощно състояние и отнели плазмен телевизор и 40 лв. Нападателите били с черни маски на главите. След проведени бързи издирвателни действия са установени извършителите– Н.С. /18 г./, Г.Г. /18 г./, И.М. /19 г./ и двама 17-годишни, всички от гр. Гълъбово. Задържани са за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Перник. Около десет килограма канабис иззеха пернишки криминалисти при специализирана полицейска операция. Задържан е 39-годишен столичанин. Служителите от сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР – Перник работили съвместно с колегите им от РУП – Брезник. Акцията е проведена в брезнишкото с. Ноевци. Насажденията са открити в частен двор, обитаван от В.С./39 г./. Мъжът е задържан за 24 часа с полицейска заповед. Срещу него е водено разследване за шофиране на автомобил с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила. По случая е започнато досъдебно производство по чл. 354 а от НК и работата продължава.

За по-малко от 10 минути криминалисти от Второ РУ „Полиция” – Перник задържаха извършител на грабеж.  20-годишният Б.С. е криминално проявен, с множество кражби и грабежи. 41-годишна перничанка била ограбена вчера на ул. „Р. Димитров” в пернишкия кв. „Изток”. Инцидентът станал около 22 часа, когато жената се прибирала вкъщи. Неизвестен използвал сила и заплаха и издърпал от врата й златна верижка със сърце с общо тегло около 16 грама. Потърпевшата подала сигнал на телефон 112. Служителите на реда блокирали незабавно района и извършителят бил задържан. Младежът е познат на полицията с кражби и грабежи. Наложена му е полицейска мярка за срок от 24 часа. Започнато е досъдебно производство.

Радомирски криминалисти задържаха двама за кражба от местно училище.
Вчера в районното управление бил подаден сигнал за кражбата от представител на строителна фирма, ремонтирала училището. Той съобщил, че са откраднати два моторни триона, циркуляр, флексове и перфоратор.
Полицаите незабавно предприели разследване. За броени часове били задържани криминално проявения М.В./31 г./ и 22-годишния Д.С., двамата от Радомир. Откраднатите вещи били укрити в апартамент, те са намерени и иззети. М.В. е известен на полицията с множество кражби, грабеж, притежаване на наркотични вещества и противозаконно отнемане на автомобил. За някои от случаите мъжът е осъждан условно. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Ямбол. Служители от РУ “Полиция” – Тунджа задържаха извършителя на кражба от частен дом в с. Стара река. Разследването е започнало на 21 август по сигнал на 24-годишен мъж, който установил кражба от дома си на златен синджир с кръст на обща стойност около 1 000 лева. В резултат на проведените бързи издирвателни дейности служителите попаднали в следите на извършителя - О.М. /29 г./ от с. Веселиново. Задържаният е известен на полицията като извършител на множество кражби и е осъждан за престъпления от този вид. Разследването се води в РУ “Полиция” – Тунджа.

Шумен. Полицията в Шумен работи по версията за инсценировка по случай с откраднат автомобил, който е открит блъснат в дърво. Сигнал за кражбата на „Мазда 323” с шуменска регистрация е получен от 27-годишния собственик. Пред полицейските служители мъжът заявил, че престъплението е извършено между  22.30 часа на 22 и 1часа на 23 август от паркинг зад библиотека „Стилиян Чилингиров” в областният център. Колата била намерена от автопатрулен екип на Районно управление „Полиция” в непосредствена близост до мястото, от което е обявено, че изчезнала. Японското возило е било блъснато в дърво на кръстовището  на улиците ”Съединение” и ”Герила”. Вследствие на удара възникнал пожар. На място пристигнал екип на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, който загасил пламналия огън. Образувано е досъдебно производство, като разследващите работят и по версия за инсценировка от страна на водача.

София – област. Криминално проявени младежи на 15 и 17 години от Костинброд бяха задържани, след като разбили автомобил и откраднали авторадиото. Вчера около 7.50 часа собственик сигнализирал в полицията, че през нощта неизвестни счупили шофьорското стъкло на колата му и откраднали радиото на стойност около 120 лева. Автомобилът с марка „Фолксваген Поло” бил паркиран пред дома на тъжителя в ж.к. „Зора”. По случая било образувано досъдебно производство. Служителите на реда веднага се заели с разкриването на престъплението. След няколкочасови издирвателни действия криминалистите установили самоличността на извършителите. Оказало се, че кражбата е дело на двама непълнолетни на 15 и 17 години, добре известни на инспекторите от детска педагогическа стая, регистрирани многократно за кражби. В хода на разследването станало ясно, че младежите са получили поръчка да откраднат и доставят СД плеър, но вместо това отмъкнали радио. Инкриминираната вещ била открита в дома на посредника, който трябвало да я предаде на поръчителя. Радиото, обект на кражбата е иззето. Докато работели по изясняването на случая, полицаите установили, че предната нощ 15-годишното момче е счупило с камък панорамното и задното стъкло на още един автомобил „Хонда Сивик”, паркиран в същия район, но без да извърши кражба от него. Непълнолетните младежи били доведени в районното управление за разпит, след което са предадени на родителите им. Уведомена е районна прокуратура- Костинброд.

Задържаха 22-годишен, умишлено унищожил рулетка на казино в Костинброд. Вчера около 16 часа в полицията бил подаден сигнал от паникбутон на казино в града. Полицейски патрул незабавно бил насочен към адреса. Там се установило, че клиент е счупил екран тип „тъчскрийн” на рулетка, след което е избягал в неизвестна посока. Униформените веднага стартирали оперативно-издирвателни действия и скоро извършителят на деянието бил задържан. 22-годишният М.М. от Костинброд не за първи път влиза в полезрението на служителите на реда. Мъжът е регистриран предимно за кражби, също така за хулиганство и шофиране след употреба на алкохол. Най-вероятна причина за избухването  му е загубена сума. Стойността на унищожения екран възлиза на около 2 500 лева. М.М. е задържан в полицейския арест за 24 часа. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 216 от НК.

15- годишен беше заловен при опит за кражба на 150 кг. пшеница от склад в с. Мирково. Маловръстният е задържан вчера около 14.30 часа в двора на бившето ТКЗС. Служителите на РУП-Пирдоп го изненадали в момент на кражба на пшеница от склад за зърно, собственост на мъж от селото. Установено било, че 15-годишният проникнал в помещението през неостъклен прозорец. До пристигането на полицаите успял да напълни пет чувала със зърно с общо тегло 150 кг. Момчето е разпитано в присъствието на социален работник, след което е освободено.

Монтана.  РУП Монтана разкри мъж, причинил пожар в два имота в с. Студено буче след палене на суха трева. На 21 август около 12,30 часа възникнал пожар в двора на къща в селото, собственост на 47-годишен. Вследствие на огъня са нанесени щети и на покрива на постройка, собственост на 71-годишна и на пет кошера и барака, собственост на 60-годишния З.М. При проведеното разследване служители на РУП Монтана разкрили извършителя, причинил пожара. 58-годишният И.В. от с. Медковец запалил сухи треви в двора на съседна къща. По случая е образувано досъдебно производство.

Монтански криминалисти заловиха две малолетни момичета. След като пушили цигари, те причинили пожар в два гаража и стопанска постройка в областния град. Около 11 часа вчера на бул. "Христо Ботев" възникнал пожар в гаражна клетка. Огънят постепенно се разраснал и обхванал съседната гаражна клетка и стопанска постройка. Лумналият пожар унищожил гаража на 48-годишна, покрива на гаража на 26-годишен и стопанска постройка с 25 заека, собственост на 68-годишен. По случая е образувано досъдебно производство в РУП Монтана. При извършеното разследване полицаите установили, че пожарът тръгнал от неизгасени фасове. Цигарите изпушили две 12-годишни момичета от областния град. Действията по разследването продължават.


 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 23.08.2012 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.31 секунди