изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:30 EET
Ако кандидатствате за работа от разстояние    
ЛюбопитноАко сте решили да си търсите работа в друг град или държава, това може да бъде доста трудна задача, особено докато стигнете до фазата на интервюто. Повечето компании няма да инвестират пари, за да ви платят пътя и да се срещнат с вас "лице в лице". Това означава, че трябва да овладеете уменията си за интервю по телефона, преди самото то да стане реалност.

Залогът, когато кандидатствате за работа в друго населено място, е още по-голям. Съвсем друго е работодателят да ви види и да ви стисне ръката и съвсем различно да се опитвате да му създадете добри впечатления по телефона.

Можете да имате най-добрата квалификация сред кандидатите и перфектна автобиография, но ако не можете да общувате и да проведете добре въпросното интервю, няма да успеете да убедите отсрещната страна, че сте най-подходящия за този пост.

Когато сте ограничени до комуникация по телефона и събеседникът ви трябва да придобие представа за вас само според тона на гласа ви, ще му е много трудно да вземе положително решение.

Все пак има няколко правила в начина на общуване по телефона, които могат да ви помогнат в намирането на работа.

Високият залог не трябва да ви отказва от интервюто. Шансовете ви, в никакъв случай, не са нулеви. Все пак, навсякъде живеят умни и способни хора!

Една от основните грешки, които кандидатите правят по време на телефонно интервю, е да го съчетават с провеждането на някаква друга дейност – докато шофират, докато оправят тоалета си в банята или докато се хранят в заведение. Този подход няма начин да не ги разсее и може да ги провали. Специалистите съветват да се стараете за това интервю, точно толкова, колкото и ако трябваше да го проведете лице в лице.

Докато говорите по телефона трябва да се намирате на тихо и спокойно място. Най-добре стойте прав докато отговаряте на въпросите, така няма да се задъхвате. Освен това структурирайте кратки изречения и правете малки паузи между тях.

Ето и пет основни съвета за успешно интервю по телефона:

1. Подгответе се да отговаряте на въпроси, защо искате да се преместите и да работите на ново място, в друг град и или държава. Гледайте да не отговаряте, че си търсите място с по-висок стандарт на живот. Фирмите си търсят някой, който преди всичко има интерес от позицията и не биха искали да чуват, че са само инструмент за по-добър бит.

2. Носете бизнес облекло. Въпреки че интервюиращият не може да ви види, за вас е важно да се чувствате, а от там и да звучите делово. Това няма да се случи, ако се подвизавате по пижама и розови чехли.

3. Сложете снимка на интервюиращия на десктопа на компютъра си. Можете да я вземете от LinkedIn, Facebook или от Интернет-страницата на дружеството. Все някъде в онлайн пространството ще изнамерите снимка на лицето, което ще ви препитва. Ако гледате тази снимка докато говорите с него, ще се чувствате почти сякаш провеждате разговор лице в лице. Освен това, може би и той в същия момент държи вашето CV, гледайки снимката ви.

4. Използвайте всички ресурси, които имате. Телефонните интервюта дават възможност да се подготвите с различни жокери пред вас. Докато провеждате разговора, дръжте своята автобиография и мотивационно писмо отворени на компютъра. Същото важи и за интернет страницата на дружеството.

5. Попитайте за следващите стъпки. В края на разговора, попитайте доколко вашите квалификации отговарят на нуждите на компанията. Това ще ви даде шанс да реагирате веднага, ако са останали някакви недоразумения по уменията и способностите ви. Накрая помолете, когато е възможно, да се срещнете с интервюиращия.

http://www.tialoto.bg



 


Сходни връзки

Ако кандидатствате за работа от разстояние | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди