изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 15:08 EEST
ТАРИКАТИ ИЗТОЧВАТ МАГИСТРАЛНИЯ ВОДОПРОВОД    
ИкономикаНеизвестни крадци са причината вчера в жегите Добрич да бъде подложен на сух режим, като за високите части на града той продължи и снощи и едва от днес сутринта от дружеството смятаха, че водоподаването ще е нормално навсякъде. За НДТ инж. Влайков от ВиК - Добрич, разясни, системата е била в нормален режим на работа до 20 часа в сряда. Дежурният е забелязал към 22.30 ч. вечерта, че има проблем с нивото на водоема в близост до 5-и километър, откъдето се захранва Добрич с вода.

 "Първият екип тръгна още в 6 часа сутринта да търси къде е проблемът. Мислехме, че се касае за скрита авария, но установихме, че става дума за неправомерно отваряне на спирателни кранове по магистрален водопровод в участъка между помпена станция "Дъбрава" до  водоем "5-и км", водоснабдяващи Добрич. С отварянето на тези кранове пада нивото на водоема и се нарушава цялата система. На практика се касае за кражба на вода и източване на водопровода. Това е причината да няма вода, като в момента /б.а. - вчера/ всички съоръжения работят на максимална мощност при това на върхова енергия, за да попълним загубите на вода и възстановим водоподаването. Смятаме, че след 19 часа /б.а. - снощи/ нещата в по-голямата степен ще са нормални, като единствено по високите етажи още може да има проблеми с водата" - заяви инж. Влайков.

Той сподели, че това не е първият такъв случай. Миналата седмица в съботния ден в същия участък е имало отново отваряне на крановете и източване, като тогава ВиК - служителите заподозрели, че може да е направено от ловни дружинки, за да се напоят животните.  Влайков добави, че зачестяват този тип кражби на вода - чрез отваряне на спирателни кранове, пожарни хидранти. За вчерашния случай е подаден сигнал и в полицията.

Към момента няма подаден сигнал във Второ районно полицейско управление, каза в ранния следобед говорителя на ОД на МВР - Добрич, Стоян Стоянов.

Зам.-кметът по устройство на територията арх. Пламен Ганчев благодари на НДТ за информацията относно сухия режим вчера в града, като поясни, че за това кметството не е било информирано. След запитване от редакцията ни, зам.-кметът уточнил от дружеството, че се касае за изпразване на водоема от магистралния водопровод от Шабла, захранващ града. НДТ

 


Сходни връзки

ТАРИКАТИ ИЗТОЧВАТ МАГИСТРАЛНИЯ ВОДОПРОВОД | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ТАРИКАТИ ИЗТОЧВАТ МАГИСТРАЛНИЯ ВОДОПРОВОД
Автор: Anonymous да 2012-08-24 @ 20:24 EEST
Ами нека тези тарикати да бъдат хванати и санкционирани с едни тлъсти глоби,защото не може да се продължава така вечно!Следващия път екипа на БтВ ще бъде уведомен и да видим тогава какво ще направи шефа на ВиК!Нека се вземат необходимите мерки!
ТАРИКАТИ ИЗТОЧВАТ МАГИСТРАЛНИЯ ВОДОПРОВОД
Автор: Anonymous да 2012-08-26 @ 23:25 EEST
Днес тече обилно вода по бул. Трети март в района на градската градина .Не вярвам да са крадци на вода от водопровод.


ТАРИКАТИ ИЗТОЧВАТ МАГИСТРАЛНИЯ ВОДОПРОВОД
Автор: Anonymous да 2012-08-27 @ 11:58 EEST
Има една песен "Не вярвам на лъжи"!!!!!!!!!!!!!!Все с някой трябва да се оправдаят,а в случая с неизвестнен извършител!Долни гадни лъжи от страна на ВиК,но в най-скоро време може би ще предявим граждански иск,защото тяхното нахалство и безхаберие какво правят добричлии без вода преля чашата!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди