изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:17 EEST
Без такса за включване към ВиК мрежите у нас    
Новини

Отпада таксата за присъединяване към ВиК мрежите у нас. Това стана факт след последните промени на Наредбата за условията и реда за присъединяване на потребителите и за ползване на водоснабдителните и канализационните системи, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.



Другите основни промени в документа са увеличаване срока на периодичните проверки на индивидуалните водомери от 5 на 10 години. Промените в наредбата задължават ВиК операторите да осигуряват комплексна услуга за сметка на потребителите, която включва демонтаж на индивидуалните водомери, периодична проверка от оправомощените лица, монтаж и пломбиране. Важна част от промените е и определянето на по-справедливо разпределяне на разхода за общи нужди - разликата между отчетите на индивидуалните водомомери и общия водомер, при сгради-етажна собственост.

Последните промени в наредбата са подготвени след отчитане на подадените жалби и сигнали от граждани за неточности в законодателството, уточняват от ресорното министерство.

Промените в наредбата са в сила от 17 август след обнародване в Държавен вестник.

 

 


Сходни връзки

Без такса за включване към ВиК мрежите у нас | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди