изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 12:27 EEST
Борисов подари остров на община Шабла    
НовиниБойко Борисов подари на община Шабла Големия остров в Дуранкулашкото езеро. На така наречената Европейска Троя са открити най-ранните каменни градежи в Европа и най-старото обработено злато в света. “Правителството е изключително удовлетворено от това, което е направено в предходните години за българската археология у нас, особено по южното ни Черноморие. Намерението е сега това да обхване и териториите на север, в района на Шабла и Дуранкулашкото езеро. Желанието е Шабла да стане туристическата и археологическа атракция на страната, още повече че Райна Бърдарева е професор по история и може много да помогне”, каза Борисов.
 PN 320-12 PN 319-12 PN 321-12


В сряда проф. Бърдарева ще участва на заседанието на МС, където ще представи проект за острова, а финансирането ще се осъществи през септември, като премиерът обясни, че ще изпрати на острова за няколко дни “археолога” Дянков.

Преди да се появят пред обществеността на Шабла, премиерът и кметът проведоха половинчасова среща в кметството, закрита за журналисти. След нея стана ясно, че министър – председателят е направил общо пет подаръка за общината – отличник във финансовата дисциплина. 400 000 лева се отпускат за ремонт на читалището, общината става собственик на два къмпинга – “Шабла” и “Крапец”, естакадата край фара в Шабла ще бъде върната на общината. “В момента тази естакада е собственост на фирма “Нефт и газ”, излиза, че границата ни с Румъния е частна, но аз до сряда ще искам безвъзмездно да ни я върнат. Имаме надежда, че ако в района на Шабла бъде извлечен конвенционален газ, в следващите 30-40 години България няма да има проблем с доставките на газ. Затова е важно естакадата край Шабла да бъде прехвърлена безвъзмездно на общината и да се превърне в пристанище. Аз съм бил кмет и знам, че най-добрият стопанин е кметът”, заяви Борисов. Според него, рибарско пристанище ще излезе най-евтино.

Освен естакадата, премиерът обяви, че със съдействието на Министерството на здравеопазването, Шабленската тузла ще бъде прехвърлена на община Шабла. Целта е тази местност с лечебна кал да бъде поддържана и използвана, а не да пустее, както е сега, каза премиерът.

Бойко Борисов и министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов откриха тържествено обновения парк в Шабла, който е изграден по проект на стойност 1 369 113 лева.

Пред шабленци премиерът подчерта, че община Шабла е най-дисциплинираната във финансово отношение в България.

“След като един човек знае да харчи толкова, колкото има, и решава проблемите със средствата, които дават еврофондовете, а и чрез съфинансирането от държавата, ще среща моята, а и на кабинета пълна подкрепа”, каза Бойко Борисов пред шабленци и не забрави да им напомни, че благодарение на него пътят им е направен. НДТ

 


Сходни връзки

Борисов подари остров на община Шабла | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Борисов подари остров на община Шабла
Автор: Anonymous да 2012-08-27 @ 16:59 EEST
бе нищо лично , ама не знаех че г-н Борисов притежава и остров!
Борисов подари остров на община Шабла
Автор: Anonymous да 2012-08-27 @ 19:24 EEST
Той е наследство от дядо му.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди