изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 00:56 EEST
Българка мъртва в Атина, роднините в шок    
По света

47-годишната Ваня Ангелова от Видин издъхна в ръцете на своя сънародничка в гръцката столица.Безжизненото тяло на Ваня било намерено захвърлено в двора на кооперацията в кв. Зографо, където е живяла, от чистачката - българка на име Таня, която веднага уведомила управителя на блока, а той съответно - полицията.



От България, за да получат тялото на майка си, пристигнаха нейният син Калоян и дъщеря Тамара, които вече 5-и ден се борят с гръцката бюрократична машина и все още не са допуснати да разпознаят тялото на майка си.

“Обадиха ми се познати на мама да дойда веднага”, разказа през сълзи за “24 часа” дъщерята Тамара. Ден по-късно пристигна и брат ми. От гръцката провинция долетя и приятелят на Ваня - Велизар Каменов, с когото българката живеела на семейни начала от 4 г. “Потресени сме, шокирани. Ваня преди две седмици беше при мен на почивка, защото в момента работя в провинцията, и беше жива и здрава. Нямаше някакво заболяване. Нямаме и финансови проблеми. Запишете ми името, подал съм навсякъде сигнал за разследване”, заяви Велизар. Семейството на Ваня недоумява защо 5-и ден никой не ги допуска до тялото на мъртвата жена.

“Дори не сме сигурни, че е мама. Не сме я видели. Без никой да ни попита и без да дадем съгласие, е направена аутопсия в болницата. После тялото е предадено на някаква гръцка траурна агенция, откъдето ни отказват достъп, докато не им платим 1300 евро”, разказва синът Калоян, който е уведомил и българското посолство в Атина. Ние сме си наели българска траурна агенция, защо ни рекетират и ни искат пари? Откъде да ги намерим?, недоумява Калоян.

От полицията в Атина съобщиха за “24 часа”, че се работи по версията самоубийство. Според съдебномедицинската експертиза травмите по тялото на загиналата са предизвикани от скачане от високо, което означава, че жената се е хвърлила от горните етажи на кооперацията”, заяви главен полицай Апостолопулос. На въпроса ни дали има вариант жената да е пребита и впоследствие хвърлена, той категорично отговори, че според съдебномедицинската експертиза няма травми от нанесен побой. Близките на мъртвата продължават да твърдят, че Ваня не е имала повод за самоубийство. Живяла е на първия етаж на блока. Апелират към българската държава за намеса.

От посолството ни в Атина заявиха, че са разговаряли с близките и са поискали писмено уведомление, за да могат да уведомят външното министерство в България, откъдето да получат инструкции.

Българската общност в Гърция е настръхнала от новината за поредна смърт на сънародник. В края на миналата година в Атина бе намерен убит председателят на българската общност в Атина Росен Христов, а 34-годишният Петьо Атанасов от София бе зверски пребит от неизвестни в центъра на гръцката столица.  http://www.24chasa.bg


 


Сходни връзки

Българка мъртва в Атина, роднините в шок | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди