изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:10 EEST
Пълнолуние, известно като „Синя Луна”, ще има на 31 август    
ЛюбопитноПоредното пълнолуние, което предстои да се случи на 31 август, се нарича „Синя Луна”. Това каза пред Радио „Фокус” – Смолян директорът на Националната астрономическа обсерватория „Рожен” Никола Петров. То не е рядкост и се случва почти всяка година по веднъж. „Синя Луна” се нарича явлението, в което два пъти по ред, в един и същи месец, има пълнолуние.

Това не е специално явление и не предизвиква интерес от страна на науката и астрономическите изследвания, поясни директорът, не е нещо необичайно - едно от друго пълнолуние не се различават, било то два или един път в месеца. Това явление се отбелязва като факт, по същия начин отбелязваме колко дни в годината се пада петък 13-ти. „Ако има хора, които вярват в някакви странни сили и предсказания, свързани с небесни явления, бихме могли да кажем, че за тях това представлява интерес, но що се отнася до научните изследвания това е нещо съвсем нормално и обичайно като явление”, обясни астрономът.
Нели ГЕРГЬОВСКА
http://www.focus-news.net

Изпращаме 2009 г. със "синя луна"
 


Сходни връзки

Пълнолуние, известно като „Синя Луна”, ще има на 31 август | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди