изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:50 EET
2 години условно наказание за 49-годишен, извършвал неправомерно банкова дейност    
Ред и сигурностНаказание 2 години условно лишаване от свобода при 3 години изпитателен срок ще изтърпи 49-годишният Атанас И. Тончев от гр. Добрич. Днес  Окръжен съд – Добрич, одобри сключеното между него и Окръжна прокуратура – Добрич, споразумение за решаване на наказателното му дело в досъдебното производство.

            Със споразумението Тончев се признава за виновен в това, че през периода 1999 – 2005 г. в гр. Добрич без съответното разрешение, издадено от БНБ по Закона за кредитните институции, извършил по занятие банкови сделки по същия закон, за които се изисква това разрешително, като предоставил парични заеми в размер на 30 600 лв. на 17 лица срещу лихва. От тази си дейност той е получил значителен неправомерен доход в размер на 21 151 лв.

            Окръжен съд – Добрич, допусна делото да приключи по този ред след като Тончев заяви, че се признава за виновен, запознат е със съдържанието на споразумението, разбира последиците му на влязла в сила присъда и доброволно го е подписал. Съдът прецени, че споразумение отговаря на изискванията на Наказателно-процесуалния кодекс и не противоречи на закона и морала, и го одобри.

            Определението на съда не подлежи на обжалване и протест.

            Окръжен съд – Добрич, отне в полза на държавата предмета на престъплението – неправомерно получената като лихви сума и осъди Тончев да я заплати. Определението, с което съдът постанови това, може да бъде обжалвано и протестирано в 7-дневен срок.

            Тончев има основно образование, не е семеен, не е осъждан.

 

 


Сходни връзки

2 години условно наказание за 49-годишен, извършвал неправомерно банкова дейност | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди