изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 01:06 EEST
30 роми нападнаха и биха полицаи в Бяла Слатина    
НовиниОколо 30 роми нападнаха и биха полицаи заради микробус с дърва, който им конфискували, съобщиха от полицията във Враца. Инцидентът е станал снощи в Бяла Слатина.

Около 20,40 ч. полицейски екип от трима служители е изпратен да провери  сигнал на незаконна сеч. В местността „Янчов геран", в землището на с. Враняк, полицаите открили микробус „Мерцедес", натоварен с около 4 куб. м дърва.

Полицаите откарали автомобила и дървата до стопански двор на кооперация в с. Враняк. Само няколко минути по-късно около 30 роми нахлули и се сбили с тях, след което си взели микробуса и си тръгнали.

Един от полицаите е ранен, настанен е в болницата в град Бяла Слатина.

Тази сутрин са задържани четирима от нападателите.
Микробусът е открит на улица в квартал в Бяла Слатина, в който живеят ромите.
Продължава издирването и на другите от групата. 

Това не е първо нападение на роми от Бяла Слатина срещу полицаи. Преди време в града беше изпратена дори жандармерия, за да пази имущество на затворен завод.

Преди дни и четирима димитровградчани от ромския квартал „Изток-2" бяха задържани заради побой над полицаи. Около 23 часа в неделя на телефон 112 бил получен сигнал за скандал на ул. „Четвърта". На мястото били изпратени два автопатрула и още трима униформени полицаи. Те установили, че се карат двама мъже. Единият хвърлил буркан по главата на опонента си, който пък му „отговорил" със замеряне с камъни и тухли по къщата му.

Униформените задържали двамата в полицейското управление в Димитровград. През това време в къщата на единия скандалджия пристигнал брат му, въоръжен с брадва. Размахвайки я към насъбралата се тълпа, ударил в ребрата 38-годишен мъж.
Двама от полицаите - Тенчо Тенев и Станислав Цанев, успели да го задържат. При ареста той оказал съпротива и порязал дясната ръка на старши полицай Цанев. Близки и роднини на другия задържан нападнали и полицай Тенев. В суматохата той бил ударен с дървена дръжка на вила в лицето и е с ръзкъсно-контузна рана по челото и носа. http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

30 роми нападнаха и биха полицаи в Бяла Слатина | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди