изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:46 EEST
Петте заповеди на Ромни за победа    
По светаНадпреварата между двамата кандидати за президент на САЩ - Барак Обама и Мит Ромни, е изключително оспорвана. Засега настоящият държавен глава води в проучванията, но Ромни има всички шансове да набере преднина в предстоящите няколко месеца до вота. Според проучванията той трябва да направи поне пет неща, за да спечели народната любов, пише вестник "Сан Франциско кроникъл”.

Първо, той трябва да покаже на американците, че е приятен. Последните проучвания сочат, че само 35 % от американците гледат благосклонно на Ромни, а 52% имат отрицателно мнение. Докато Обама го одобряват 45-50% от американците. "Ромни трябва да докаже, че разбира трудностите, с които много граждани се сблъскват в днешните тежки икономически времена", казва професорът по политически науки Стивън Шиър.

Ромни успява да е почти равен на Обама, въпреки че американците не се отнасят с топли чувства към него. Ако това се промени, то републиканецът ще излезе напред.

Второ нещо, което Ромни трябва да направи, е да възстанови репуликанската "марка". Наскоро имиджът на Републиканската партия понесе удар след изказванията на кандидата за Сената от Мисури Тод Ейкън за „законното изнасилване”, както и политиката на партията срещу абортите, дори в случаи на изнасилване или кръвосмешение. Целта на Ромни е да представи нова, подобрена Републиканска партия. След изборите от 2010 г. рейтингът на Републиканската е по-нисък от този на Демогратическата партия, като анкета установява, че 3-ма от всеки десет американци, одобряват конгресмените републиканци.

Трето, отново да фокусира дебата върху икономиката. В кампанията си Ромни трябва да подчертае неуспехите на администрацията на Обама - висока безработица, нисък икономически ръст, увеличаващ се дефицит, рекорден дълг.
Ако в своите предизборни речи Ромни акцентира върху икономиката, то той има добри шансове да спечели надпреварата. Ако републиканецът се фокусра обаче над темите за аборта, социалното осигуряване, държавните здравни служби или брачните връзки, го чакат трудни времена.

Четвърто, Ромни трябва да покаже на американците ясен план за това как смята да оправи икономиката. По време на вътрешнопартийните избори на републиканците Ромни представи икономически план от 59 точки, който никой вече не си спомня.
От 43 до 50 % от американците смятат, че Ромни ще бъде по-добър "управител" на националната икономика, сочат данните на последното проучване на Washington Post/ABC News. И все пак малка, но важна част от тези избиратели, не са готови да дадат своя глас за Ромни. Републиканецът има седмица, за да ги накара да променят решението си.

И пето, негова цел трябва да бъде да привлече независимите избиратели. През 2008 г. Обама стана първият демократ от 12 години насам, който успя да привлече по-голяма част от независимите избиратели, спечелвайки 52% срещу републиканеца Джон Маккейн. Две години по-късно независимите се отказаха от Демократическата партия, като по-голямата част от тях подкрепиха републиканските кандидати за Конгреса. http://www.dartsnews.bg
 


Сходни връзки

Петте заповеди на Ромни за победа | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди