изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:28 EET
ИААФ ПРАВИ ПЕТА ПОРЕДНА ИНСПЕКЦИЯ НА КАВАРНА    
СпортМеждународната федерация по лека атлетика (ИААФ) изпраща трима от водещите си специалисти в Каварна на пета поредна инспекция преди Световното по полумаратон в града, което трябва да се проведе на 6 октомври.

Вчера в морския град пристигнаха техническият делегат на първенството Масимо Маняни (Ит), организационния делегат Ото Клапер (Гер) и спортният директор на ИААФ Пол Харди (Кан). С тях  е иекип от 5 души от офиса на световната атлетическа централа. Те ще следят под лупа провеждането на първия балкански полумаратон, който ще се проведе в Каварна на 1 септември. Историческото състезание се организира от Асоциацията на балканските атлетически федерации (АБАФ) и Община Каварна и е тест ивент за световното през октомври. Официалени превозвачи на първенството са „Ауто Италия” и „Милано Моторс” вносители в България на автомобилите Фиат и Алфа Ромео. Награди за участниците са осигурени от Първа инвестиционна банка (FIBANK), основен спонсор на Българска федерация лека атлетика. Веднага след края на полумаратона в луксозния „Лайтхаус Голф & Спа Ризорт” ще се проведе и извънредният конгрес на АБАФ. Той ще бъде ръководен от председателя на асоциацията Добромир Карамаринов. Приветствие към гостите от страна на Европейската атлетическа асоциация ще произнесе вицепрезидентът Жан Грасиа (Фр).

Шампионатът на планетата по полумаратон на 6 октомври пък е последната от петте големи прояви с които ИААФ отбелязва през 2012 г. своя 100-годишен юбилей. Почетен председател на организационния комитет на световното е вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Шеф на оргкома е президентът на Българска федерация лека атлетика Добромир Карамаринов. Най-голямата асоциация в света - ИААФ ще бъде представена в Каварна лично от президента си Ламин Диак (Сен). Потвърждение за присъствие са изпратили и двамата вицепрезиденти Себанстиан Коу (Вбр) и Сергей Бубка (Укр). Шампионатът на планетата по полумаратон е първият от този ранг на който България е домакин. Организатори са ИААФ, БФЛА, и община Каварна с подкрепата на МФВС.

 


Сходни връзки

ИААФ ПРАВИ ПЕТА ПОРЕДНА ИНСПЕКЦИЯ НА КАВАРНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди