изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 17:56 EEST
„Господарите” срещу „Господари на ефира”    
НовиниСлед като Нова телевизия официално обяви, че предаването „Господари на ефира” стартира на 10 септември, от bTV пък съобщиха, че оригиналът на формата се завръща в каналите на bTV Media Group


Българската версия на италианското шоу ще носи името „Господарите”.

Собственикът на bTV Media Group – Central European Media Enterprises (CME) - придоби ексклузивни права върху италианския формат Striscia la Notizia за територията на няколко държави, между които е и България, за период от 3 години, съобщиха от телевизията.

„Единствено bTV Media Group има правото да продуцира и излъчва формата Striscia la Notizia в България. В същото време Нова телевизия рекламира излъчването на „десети сезон” на шоуто „Господари на ефира” - предаване, създавано до момента като българската версия на Striscia la Notizia. Рекламните послания на Нова ТВ са подвеждащи за аудиторията и създават опасения за възможно неправомерно използване на елементи от италианския формат в шоуто по Нова ТВ”, коментира Анна Горанова, директор „Правен отдел”, bTV Media Group.

Снощи bTV Media Group предприе действие, с което да защити правата си върху формата Striscia la Notizia, като излъчи в ефира на bTV Comedy епизод от предаването „Господарите”. Тази стъпка беше предприета единствено с цел защита на правата на bTV Media Group, вследствие на което епизодът е без претенции за покриване на художествени стандарти, се посочва още в съобщение до медиите.

„Обръщаме внимание на Нова телевизия, че би било крайно неуместно, особено от страна на телевизионен оператор с национално покритие, да рекламира излъчването на предаване, което има претенцията да се бори с неправдата, а в същото време нарушава права върху чужда интелектуална собственост”, коментира Апостол Пенчев, директор „Телевизионни програми”, bTV Media Group.

Продуцент на „Господарите” е bTV Studios. В своите разследвания и репортажи „Господарите” ще спазва добрата практика за отразяване на позицията на всяка от засегнатите страни, за разлика от някои издания на излъчваното до скоро предаване по формата, посочват още от телевизията.

През април тази година bTV свали от екрана "Господари на ефира" след скандал и поредица от пресконференции с продуцентите от Global Vision.

bTV заведе дело срещу Магърдич Халваджиян, който обвини телевизията в цензура. Телевизията дори прекрати договора му като жури в предаването „България търси талант”.

"След десетдневно изчакване на писмено съгласие от страна на Global Vision bTV да оповести договорите за предаванията „Господари на ефира” и „Пълна лудница”, телевизията прекратява публичната дискусия по частния търговски спор между двете страни.

Оттук нататък спорът ще бъде решен по съдебен път, като екипът на медията ще заведе дело срещу продуцентите, за да защити доброто си име от техните клеветнически твърдения и абсурдни обвинения в цензура", декларираха тогава от bTV.

След скандалите продуцентите на "Господари на ефира" сключиха договор с Нова телевизия.

http://www.dnes.bg

 


Сходни връзки

„Господарите” срещу „Господари на ефира” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди