изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 00:22 EEST
Берлин иска търсачките да плащат на медиите за новини    
По света Германското правителство е одобрило вчера спорен проектозакон, с който ще изиска от интернет търсачки като Google да плащат на германските медии, когато качват техни новини на сайтовете си, съобщава DPA.

Представителството на Google в Германия осъди решението и го определи като "черен ден" за интернет потребителите, изразявайки надежда, че законът ще бъде отхвърлен от парламента. „Проектозаконът ще засегне всеки потребител на интернет“, заявява говорителят на Google Кей Обербек. „Търсенето и намирането в германския интернет ще бъдат затруднени. Тази намеса в мрежата е безпрецедентна в световен мащаб“.
Досега търсачките в Германия не бяха таксувани за страниците с новини, които идват от медийни източници.
Законопроектът създава нова форма на авторско право, което ще даде възможност на медиите да лицензират използването на новините си.
Говорителят на германското правителство Щефен Зайберт заяви, че законът ще се прилага само за платени новинарски портали, а блогърите, групите с идеална цел, юристите и потребителите ще могат и в бъдеще да цитират новини на сайтовете си без да плащат.

www.dnes.bg
 


Сходни връзки

Берлин иска търсачките да плащат на медиите за новини | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди