изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 17:20 EEST
ДЕСЕТИМА СЕ КОНКУРИРАТ ЗА ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН    
ОбществоДо изтичането на крайния срок за подаване на предложения за удостояване със званието „Почетен гражданин” на Добрич за 2012 г. – 31 август, в секретариата на Общинския съвет бяха постъпили общо десет предложения. Техният брой само за седмица се удвои.

Номиниран от група граждани е Атанас Генчев – изтъкнат и уважаван музикант и музикален педагог, който сега е на 88-годишна възраст и живее в Дома за стари хора в Добрич. Другото предложение е за Веселина Малчева – познавач на родния си град и сред най-добрите краеведи на Добрич, номинирана от Иван Радев. Другото предложение е от УС на Сдружението на писателите в Добрич и е за поетесата, преводач, издател и носител на много награди Елка Няголова. Представители на неправителствени организации и културни институции са номинирали актрисата Ема Георгиева, като се посочва, че тя е и автор на поетични книги, ръководи театрална студия „Зорница”. Предложена от Йордан Савов за удостояване със званието е и арх. Емилия Добрева – архитект, активен общественик и спомоществовател за издаване на книги, подкрепяла болни хора и инвалиди. Група граждани е номинирала Енчо Господинов Иванов, който работи в областта на хуманитарната дипломация в Международния Червен кръст в Женева, а от 2010 г. е съветник на българския еврокомисар Кристалина Георгиева. От 15 граждани е номиниран и Петър Иванов – д-р сстн, който работи от 1963 г. в Добруджанския земеделски институт в Генерал Тошево и има 32 авторски свидетелства за участие в създаването и регистрирането на нови сортове и хибриди.

Отново предложение на УС на Сдружението на писателите е Рада Въртунинска – краевед и писател. Другото предложение е за акордеониста Стефан Георгиев, свързан с добруджанската народна музика. Той е номиниран от Петър Жеков. Главният художествен ръководител на Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа” и на Представителна фолклорна танцова студия „Добруджа”, двукратен носител на „Златна лира” Стоян Господинов е петият номиринан, като предложението е направено носител от Вълчо Казанлиев.

До 18 септември 13-членна комисия, ръководена от председателя на Общинския съвет Ангел Табаков,  трябва да вземе решение коя номинация да предложи на местния парламент. В комисията има осем общински съветници и петима общественици. Званието се връчва традиционно на тържествената сесия по случай Деня на Добрич - 25 септември. НДТ

 

 


Сходни връзки

ДЕСЕТИМА СЕ КОНКУРИРАТ ЗА ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН | 4 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ДЕСЕТИМА СЕ КОНКУРИРАТ ЗА ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН
Автор: Anonymous да 2012-09-03 @ 15:44 EEST
Емилия- псевдоархитект, проектиращ тераси широки 60 см, на които не можеш и д.........то си да завъртиш. Гадина!
ДЕСЕТИМА СЕ КОНКУРИРАТ ЗА ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН
Автор: Anonymous да 2012-09-03 @ 17:40 EEST
Бъдете учтиви.Всеки с нещо е допринесъл за града.
ДЕСЕТИМА СЕ КОНКУРИРАТ ЗА ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН
Автор: Anonymous да 2012-09-04 @ 05:19 EEST
dokoga shte se razdavat s chuvalite pochetni zvaniq v Dobrich?Nqma li v skoro vreme vsichki da stanem pochetni grazhdani-neshto kato Hadzhioglu Pazardzhik v bulgarski variant?Ne e li vreme da se promenqt kriteriite,che tezi koito se izbirat naistina da sa pochetni.I oshte neshto:shte kazhe li nqkoj na naroda kolko sa chengetata,kodoshite i bludolizcite sred '"pochetnite" grazhdani na Dobrich?Zashto v biografiite im se skrivat fakti ot komunisticheskoto im minalo.Zashto ni mislite za maloumni i che imame demenciq i ne pomnim nishto ot predi 10 noemvri?
ДЕСЕТИМА СЕ КОНКУРИРАТ ЗА ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН
Автор: Anonymous да 2012-09-08 @ 09:04 EEST
Почетен гражданин на такъв град, с такива занемарени криви и надупчени улици, не е кой знае какво. 

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди