изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:42 EEST
Бразилците избраха име за топката на Световното през 2014-а    
Спорт Топката на Световното първенство в Бразилия през 2014 вече има име – „Бразука“. ФИФА и местният организационен комитет разкриха в неделя сутринта името, избрано от 70 % от интернет потребителите след гласуване, в което взеха участие повече от 1 милион бразилските фенове.

Освен „Brazuca“ в тази анкета, имаше още две имена опции: „Bossa Nova“ и „Carnival“. Това беше първи път, в който феновете са участвали пряко в избора на име на топката на Мондиал 2014.

„Аз съм много щастлив с прякото участие на бразилските фенове да изберат името на един от най-важните символи на събитието“ - каза генералният секретар на ФИФА Джером Валке - Сигурен съм, че топката „Brazuca“ ще остане в историята заедно с други известни топки на Световната купа, като „Танго“, използвани през 1978 г. в Аржентина, а „Azteca“, който е бил в дял през 1986 г. в Мексико.

Въпреки че бе определено името на топката, феновете ще трябва да почакат малко по-дълго, за излизането й на пазара, тъй като в момента кълбото на „Адидас“ е в етап на разработване и проверяване от различни клубове по целият свят преди да стартира Световното първенство. http://www.gong.bg

 


Сходни връзки

Бразилците избраха име за топката на Световното през 2014-а | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди