изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:49 EEST
ОЩЕ ДВА ДОГОВОРА ПО „РИБАРСТВО” В ОБЛАСТТА    
Лов и риболов

Към фермата за бяла риба „Бул аква фиш” в село Славеево ще се изгради цех за обработка и преработка на аквакултури



Нови 6 договора на обща стойност 9 306 303 лв. сключи ИАРА с бенефициенти по Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство”. Одобрената безвъзмездна финансова помощ по тях е в размер на 5 624 791 лв. Два от договорите са по мярка 2.6 „Инвестиции в преработка и маркетинг на продукти от риболов и аквакултура” са сключени два договора и те са с фирми от областта.

Единият е с компанията „Бул Аква Фиш” ООД от гр. Добрич, която изгради единствената в Югоизточна Европа ферма за аквакултури. Новият й проект, за който НДТ неотдавна писа, че е депоз0иран, е за изграждане на цех за обработка и преработка на аквакултури  в с. Славеево, община Добрич на обща стойност 1 281 697 лв. Одобрената безвъзмездна финансова помощ е в размер на 769 018 лв. Планираната производствена програма след реализацията на инвестиционния проект е за производството на общо 5 вида рибни продукти с общо годишно производство 112,9 т. От „Бул Аква Фиш” предвиждат осигуряването на 7 нови работни места, от които 3 за жени след изпълнението на проекта.

Вторият сключен договор по мярка 2.6 е с фирма "ЕЛМЕТ" ЕООД от гр. Добрич по проект за създаване на предприятие за първична обработка и филетиране на риба в с. Баня, община Панагюрище, област Пазарджик на обща стойност 658 417 лв. Одобрената безвъзмездна финансова помощ е в размер на 395 050 лв. Преработката се състои в почистване и филетиране на прясна риба - африкански сом с тегло 1.5 кг и предлагането й в охладено състояние /под лед/ или вакуумирана и замразена.

Срокът за изпълнение на проекта е 11 месеца и се предвижда разкриването на 8 нови работни места. НДТ

 


Сходни връзки

ОЩЕ ДВА ДОГОВОРА ПО „РИБАРСТВО” В ОБЛАСТТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди