изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:17 EEST
Идея: суперкомпютър от телефони    
ЛюбопитноНемски учени от Техническия университет Брауншвейг лансираха идеята за създаване на суперкомпютър от мобилни телефони на места, където се струпват много хора, съобщи newscientist.com, цитиран от technews. Едно мобилно устройство притежава незначителна изчислителен ресурс - около 5,8 млн. изчисления в секунда, но с помощта на безжични мрежи и USB връзки може да се постигне сумарно суперкомпютърна мощ.


За изграждане на суперкомпютрите ще се прилага т.нар. модел на краудсорсинг (колективен разум), като вместо хора доброволци за решаване на поставените задачи се използват техните мобилни телефони.

Устройствата могат да бъдат обединени в единна изчислителна мрежа с помощта на Wi-Fi в места със струпване на много хора - например гари.

Суперкомпютърът от телефони би могъл да извършва необходимите изчисления за прогнозиране на времето.

Немските учени вече са провели обнадеждаващи тестове с подобен суперкомпютър, съставен от мобилни телефони под управление на операционна система Android. http://it.dir.bg
 


Сходни връзки

Идея: суперкомпютър от телефони | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди