изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 22:47 EEST
Цветан Цветанов: 9 кг хероин и 7 души от престъпна група са задържани при операция „Сачмата”(ОБЗОР)    
Ред и сигурност На пресконференцията между министрите на вътрешните работи на Испания и България - Хорхе Фернандес Диас и Цветан Цветанов - от преди две седмици беше обсъден случая със задържаните 21 български моряци от кораб "Свети Николай", заловени с три тона. На нея министър Диас подчерта, че „тази операция все още не е приключила“. Думите му допълни българският вътрешен министър, като обясни, че най-важното е да се неутрализира цялата схема, свързана с организацията и трафика на такова голямо количество наркотик.

„Ще продължим да работим активно. Информацията, която се обменя между българските и испанските служби, ще бъде анализирана внимателно. За целта след 15 дни в България ще пристигнат представители на испанските служби, които да проведат съвместно разследване с българските колеги“, каза Цветанов. Той коментира, че от данните, с които разполагат разследващите, българската престъпност ще бъде неприятно изненадана.
На Канарските острови в понеделник бяха арестувани четирима български граждани, у които беше намерен половин тон кокаин. Наркотиците са били намерени на яхта, която принадлежи на българин, пребиваващ във Великобритания. Местните власти тогава посочиха, че за първи път при паралелна операция срещу две лодки е напълно разкрита цялата структура на морска престъпна организация, създадена от българи.
Вчера в Свиленград вътрешният министър Цветан Цветанов информира, че около месец българските и испанските власти са следили трафикантите на 500-те килограма кокаин. Той изрази увереност, че разследването ще стигне до хората, които на практика стоят зад трафика на кокаин.
„Тези българи, които управляваха тези яхти, са на оперативен контрол от доста дълго време и заедно с нашите партньори от СОКА. Впоследствие чрез СОКА дадохме информацията и на испанските колеги и в рамките на около близо месец, заедно с испанските колеги, осъществявахме този контрол по движението на яхтите и разбира се, евентуалното претоварване на този кокаин на яхтата, която беше в района на Карибите. Четиримата, които са задържани като екипаж на тези две яхти, които са българска собственост и плуват под британски флаг, това, което мога да кажа е, че двама от тези задържани в минал период от време са били съпричастни към група, занимаваща се с трафик на хашиш за количества около 3,5 тона, вещи и имущества, които са събрани тогава от цялата криминална група на стойност около 5,3 милиона евро. Това са двама български граждани, които живеят извън пределите на страната, и в момента са с партньорите работим по всичко, което трябва да бъде изяснено за произхода на средствата, за лицата, които стоят зад тях, за покупката на тези яхти и ви уверявам, че ще стигнем до край”, каза още министър Цветанов.
При специализирана полицейска операция на ГДБОП в столичния квартал „Овча купел” и по протежението на бул. „Тодор Александров” тази вечер бяха задържани девет килограма хероин и седем души, членове на организирана престъпна група, занимаваща се с наркотрафик. Това заяви пред Агенция „Фокус” министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Групата е била специализирана в разпространението на кокаин, хероин и амфетамини.
„Наркотиците са били открити при извършен обиск, претърсване и изземване на автомобил, паркиран на платен паркинг на бул. „Тодор Александров”. Хероинът е бил разпределен в 17 пакета, скрити в специално пригоден тайник между багажника и резервната гума, като тайникът е бил обвит с фолио, за да не може да бъде разкрит от скенер и рентген. Лидер на групата е криминално проявеният Димитър – Сачмата от Хасково, който е осъждан за предумишлено убийство и наркоразпространение в Република Турция, откъдето е освободен през август 2011 година. Голяма част от членовете на групата са криминално проявени и съпричастни към наркоразпространението”, заяви Цветан Цветанов.
Министърът на вътрешните работи уточни пред „Фокус”, че разкритата група е съпричастна към други количества наркотици, открити и конфискувани от полицията през тази година. Полицията разполага с доказателства, че хероинът е бил предназначен за разпространение в Западна Европа. Това показва и начинът на укриване на наркотика в лекотоварния автомобил. Процесуално-следствените действия продължават през цялата нощ. Министър Цветанов уточни, че сутринта събраните материали ще бъдат докладвани на специализираната прокуратура. http://www.focus-news.net
Наша красавица крие 500 килограма кокаин на яхта в Атлантика

Циганите дедесари станаха яхтсмени


 


Сходни връзки

Цветан Цветанов: 9 кг хероин и 7 души от престъпна група са задържани при операция „Сачмата”(ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди