изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:25 EEST
Миков: ГЕРБ иска да сложи чадър над огромната далавера, наречена Център за градска мобилност    
Политика Управляващите искат да поставят чадър над огромната далавера, наречена Център за градска мобилност. Това заяви в парламента зам.-председателят на ПГКБ Михаил Миков, след като за осми път ГЕРБ реши да прикрие кражбите в Столична община.

Мнозинството отхвърли искането Сметната палата да направи одит на търговското дружество, което е със 100% общинско участие и усвоява държавни субсидии.

„Без нито дума, вопъл или стон отказаха Сметната палата да извърши одит на тази общинска далавера, през която годишно минават около 30 млн.лв.“, възмути се Миков. Той напомни за скандалното увеличение на цените на Синята зона в София и нежеланието на ГЕРБ да стане ясно къде отиват тези пари.

Валентина Богданова отбеляза, че въпросът е от сериозен обществен интерес и добави – „Сметната палата има своите отговорности пред гражданите“. Според депутата отказът да се проверява „Екоравновесие“, а сега и Центъра за градска мобилност, е знак, че ГЕРБ ще прикрива информация за дейността на общинските фирми в София. Богданова напомни, че построените в София паркоместа са направени с европейски средства, осигурени със съдействието на предишното правителство и нямат общо с приходите на Центъра за градска мобилност.
Петър Курумбашев отбеляза, че за последните три години парламентът не е гласувал решение Сметната палата да провери която и да било институция, управлявана от ГЕРБ. „Какви са тези хора, те над закона ли са?“, попита депутатът. Той изтъкна, че Центърът за градска мобилност продължава да бъде касичка на управляващите. Според Курумбашев, когато хората се гонят от центъра на града с високи цени, би било редно паркингите до метростанциите да се безплатни, или поне да съществуват. „Може ли да направиш метро за 400 милиона и да не направиш една пътека със стълби и три лампи“, добави Курумбашев по повод станцията на метрото в Дружба. Депутатът отбеляза, че от един одит на Сметната палта биха излезли интересни факти – например кои са привилегированите лица, които не плащат за Синя зона. „Това ли е единственото дружество, от което изтичат общински средства? Следващите дружества, които бих ви посочил са Топлофикация и Софийска вода. Няма корупционна практика, която ГЕРБ да завари в Столична община и творчески да не продължи и развие“, каза още Петър Курумбашев.
Георги Терзийски изтъкна, че става дума за проблем, който засяга не само столичани, но и хората от цяла България, които идват в София. „Днес ГЕРБ за пореден път показаха нежелание да откликнат на нуждите на гражданите“, добави депутатът.
На въпрос на медиите за идеята на Яне Янев за нова парламентарна комисия Михаил Миков коментира – „остроумията на Яне Янев не бива винаги да се взимат насериозно“. Според депутата от левицата, когато Янев изпълнява функциите на пощенска кутия, е добре да се види от кой сериозен въпрос се отклонява общественото внимание. Миков даде пример с рязкото обедняване на българите, увеличението на цените, неспособността на ГЕРБ да управлява страната. „В такива моменти се появяват Яневци, за да отклонят вниманието в някаква друга посока“, припомни зам.-председателят на ПГКБ. Според Миков парламентарните комисии се ползват за политически натиск. Петър Курумбашев попита журналистите – „ще отразите ли това, което казваме за Центъра за градска мобилност или вашата задача е да ретранслирате това, което е казало едно от джуджетата на Снежанка“. Курумбашев напомни за СРС-тата за Мишо Бирата. „Спомням си даже, че Ваньо Танов беше звънял на едно от ЕГН-тата на един от митничатите“, добави депутатът. Курумбашев изтъкна, че Бойко Борисов си призна, че СРС-тата са истински. „Искаме парламентарни комисии да разследват СРС-тата за Бойко Борисов и Искра Фидосова“, каза още депутатът от ПГКБ. Той попита дали ГЕРБ ще подкрепят създаването на такива комисии.

http://www.svobodnoslovo.eu

 


Сходни връзки

Миков: ГЕРБ иска да сложи чадър над огромната далавера, наречена Център за градска мобилност | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди