изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:39 EEST
МЕТЕОРОЛОГИЧНА ПРОГНОЗА ЗА МЕСЕЦ СЕПТЕМВРИ    
ВреметоВремето през септември е сравнително стабилно, обикновено топло, тихо и сухо. Денят значително се скъсява и от 13 часа и 09 минути в началото намалява на 11 часа и 46 минути в края на месеца . Продължителността на слънчевото греене намалява до 230 часа , което довежда до чувствително намаляване на дневната сума на топлинния баланс .
Ресторант HPIM2643Balchik/БалчикПравославният храм "Свети Георги Победоносец" в Тервел

Утрините са малко по-хладни , а вечерите настъпват по-рано.Към края на месеца падат и първите есенни слани. Морето е по-топло и бризът рядко отстъпва от навиците си за да допусне северните ветрове, затова и по крайбрежието времето позволява да се използват и последните летни дни от почиващите по Черноморието .

Отслабването на интензитета на атмосферната циркулация и все още продължителното слънчево греене са причина климатичното засушаване в края на лятото често да се усилва . Преваляванията вече нямат интензивността на летните валежи, което прави септември най-сухият месец през топлата част от годината .

            През септември средномесечните температури в сравнение с август намаляват с 3  -  4 градуса  и за вътрешността на Добричка област те са 16 – 17 градуса , а за Черноморието между 18 и 19 градуса / през 2011 г средномесечната температурна сума е била 18,6 градуса /.

            Количеството на валежите през септември  за Добричка област е между 25 и 40 литра на квадратен метър, едни от най-ниските през годината / през 2011 г. валежната сума е 36,3 литра / .

          На 16.09 Луната навлиза във фаза -  Новолуние, а на 30.09 е  във фаза - Пълнолуние.        

            ПРОГНОЗАТА:

            Средномесечните температурна сума и валежно количество   се очаква да бъдат около нормите .

            През първото десетдневие  на септември времето ще бъде предимно слънчево. По-значителна облачност е вероятна  около 2-ри и 6-ти ,след което до края на десетдневието ще се установи слънчево време .

            През първите дни от второто десетдневие температурите ще бъдат по-високи от обичайните. В средата ще настъпи чувствително захлаждане, с условия за образуване на валежи. В последствие времето ще се подобрява, а температурите ще се повишават.

            В средата на  третото десетдневие ще има повишена вероятност за валежи и по-чувствително захлаждане.

            Максималните температури през месеца ще бъдат между 32 и 37 градуса, а най-ниските минимални между 2 и 7 градуса.

 

 

 

Станислав Рачев

Ръководител ХМО – гр.Добрич

 


Сходни връзки

МЕТЕОРОЛОГИЧНА ПРОГНОЗА ЗА МЕСЕЦ СЕПТЕМВРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди