изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:41 EEST
Шампионите на „Купата на Coca-Cola: Играй с нас” заминават за Манчестър    
СпортНастъпи най-дългоочакваният момент за футболния отбор на 78 СОУ „Христо Смирненски“ и техния треньор, които през месец юни вдигнаха шампионската купа в първото за България издание на турнира „Купата на Coca-Cola: Играй с нас”, организиран от системата на Coca-Cola в България и фондация „Димитър Бербатов“. На 6-ти септември отборът заминава на заслужената с много усилия и ентусиазъм екскурзия до гр. Манчестър, Англия.

По време на 5-дневната визита младите футболисти ще имат възможност да се насладят на уникалния дух на града като разгледат най-големите забележителности в него. В първия ден на посещението си юношите ще се потопят в традиционната английска градска атмосфера на квартал „Салфорд куейс“. Още на следващия ден младежите ще могат да сбъднат своята мечта, за която се бориха в продължение на шест седмици, като посетят легендарния стадион „Олд Трафорд“. Те ще се разходят из футболната арена и ще опознаят в детайли стадиона. Футболните страсти ще продължат и през следващия ден с посещението на Националния музей на футбола, в който учениците от столичното 78 СОУ ще се запознаят с историята на любимия си спорт. В програмата са включени и футболни тренировки на английските игрища, за да може да се поддържа добрата футболна форма на шампионите. Наред със спортните активности младежите ще могат да усетят и духа на града с посещения в Музея на науката и индустрията, Музея на войната, университетите в Манчестър и градския музей.

Отборът на 78 СОУ, район Банкя успя да се класира на първо място във футболния турнир „Купата на Coca-Cola: Играй с нас” след оспорвана шест седмична надпревара. Играчите трябваше да преодолеят своите съперници първо на регионалния етап на състезанието, а след това и на полуфиналите, които се проведоха през месец май тази година. Финалът на първото за България издание на инициативата се превърна в истински спортен празник за малки и големи, които спортуваха и се забавляваха заедно. Отборът победител бе награден лично от големия български футблист Димитър Бербатов.

Футболният турнир Купата на Coca-Cola: Играй с нас се организира за пръв път у нас от системата на Coca-Cola в България, съвместно с фондацияДимитър Бербатов”. Партньори на инициативата са Министерство на физическото възпитание и спорта, Министерство на образованието, младежта и науката и Столична община. Спортната инициатива е насочена към ученици на възраст между 12 и 14 години и цели да популяризира активния начин на живот сред подрастващите и младежите по забавен за тях начин. Повече информация може да намерите на www.coca-cola.bg, както и на фейсбук страницата на инициативата Coca-Cola Cup България.

Кристиана Чакърова

 

 


Сходни връзки

Шампионите на „Купата на Coca-Cola: Играй с нас” заминават за Манчестър | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди